Main Content

Z Nitry do AS Rím a naspäť: Najväčší slovenský útočnícky talent je späť

štvrtok, 18. január 2018 12:02 | Autor: Filip Chudý

Tomáš Vestenický
Tomáš Vestenický | zdroj: TASR

FC Nitra nevzdáva boj o hornú polovicu tabuľky, kde sa bude bojovať o miesta v pohárovej Európe. Získala veľký slovenský talent.

Nováčik Fortuna ligy FC Nitra nevzdáva boj o hornú šestku. Dôkazom toho je aj to, že nielenže si do týchto chvíľ udržal všetky svoje opory na čele s Lukášom Hroššom, o ktorého bol (je) veľký záujem, ale získal už aj dve posily.

Prvou bol talentovaný 19-ročný nigérijský útočník Abdulrahman Taiwo, ktorý prišiel z juniorky Brna, no predtým pôsobil aj v tureckom Bursaspore. Druhou posilou je ešte väčší útočnícky talent.

Pod Zobor sa totiž vracia 21-ročný odchovanec klubu Tomáš Vestenický. Ten v zime 2014 ešte ako dorastenec odišiel do AS Rím, ktorý si ho vyhliadol na základe toho, že Vestenický patril medzi najlepších útočníkov MS do 17 rokov 2013.

Medzitým hosťoval aj v Modene a Cracovii Krakov, do ktorej v lete 2016 prestúpil. Ale v Poľsku sa mu nedarilo, veď ako informovala klubová stránka, v 36 zápasoch strelil len jeden gól.

Teraz sa pokúsi svoju seniorskú kariéru zvona naštartovať tam, kde ju rozbiehal, keď na jeseň 2013 odohral za Nitru vo vtedajšej Corgoň lige šesť stretnutí.

Vestenický bol v Nitre už v minulých dňoch, pričom v stredu večer Cracovia Krakov na svojej stránke potvrdila, že ho uvoľnila do Nitra na polročné hosťovanie.