Main Content

Trnava získala svoju vytúženú posilu: Pomôže jej k vysnívanému titulu?

štvrtok, 18. január 2018 09:39 | Autor: Filip Chudý

Reagy Ofosu a Dušan Keketi
Reagy Ofosu a Dušan Keketi | zdroj: spartak.sk

Líder Fortuna ligy sa posilnil a zároveň uzatvoril káder na jarnú časť. Do Trnavy prichádza nemecký futbalista, ktorý hrával aj holandskú najvyššiu súťaž.

Spartak Trnava sa chcel v zime posilniť v ofenzíve, čo sa mu nakoniec podarilo. Najprv skúšal krídelníka Valmira Sulejmaniho, lenže ten nepresvedčil, no nová posila do ofenzívnej formácie už prišla. Je ňou 26-ročný ofenzívny univerzál Reagy Ofosu, ktorý sa narodil v Hamburgu, ale má ghanské korene. Zmluvu podpísal do konca sezóny s možnosťou opcie.

Tento nemecký futbalista je odchovancom známeho SV zo svojho rodného mesta, ale hrával len za rezervu. Pôsobil tiež v Ingolstadte, Chemnitzeri, rakúskom Grödigu, holandskom Nijmegene a na jeseň v chorvátskom klube Istra Pula.

„Môže ty byť pre mňa dobrý rok. Chcem klubu pomôcť dosiahnuť klubový cieľ, o ktorom sníva mesto a klub. Dúfam, že pomôžem, hoci to bude v druhej polovici sezóny ťažké. Myslím, že v tíme panuje dôvera a hráči sú na dobrej úrovni. Verím, že na to nadviažem,“ povedal Ofosu pre klubovú televíziu.

„Hľadali sme hráča s profilom, aký má Reagy. Aktuálne máme dvoch veľmi dobrých hráčov, ktorí dokážu hrať na oboch krídelných pozíciách. Myslím, že jeho štýl futbalu sa do Trnavy hodí. Ide o rýchleho a dynamického ofenzívneho futbalistu. Môže hrať i v strede, vidíme ho však viac na krídle. Získali sme tak alternatívu navyše. V podobných kluboch Spartaku ukázal, že môže byť veľmi dôležitý hráč. Do začiatku jari zostáva dostatok času, aby sa s nami pripravil. Keďže pravidelne nastupoval, dlho mu to trvať nebude,“ uviedol tréner Nestor El Maestro pre spartak.sk

Nová trnavská posila sa k mužstvu pripojí už tento piatok, keď odletí priamo do Turecka, kde je mužstvo aktuálne na sústredení. Samotný hráč verí, že sa trénerom a fanúšikom bude môcť predstaviť už v jednom z najbližších dvoch duelov v krajine polmesiaca.

Klub na svojej oficiálnej stránke tiež oznámil, že touto novou posilou uzatvára káder pre jarnú časť Fortuna ligy.