Main Content

''Kauza medaila'' má nečakanú dohru: Švédsky kapitán možno bude v budúcnosti ešte rád

piatok, 12. január 2018 11:23 | Autor: Dávid Lech

kauza medaila
kauza medaila | zdroj: YouTube screenshot

Po finálovom súboji MS do 20 rokov medzi Kanadou a Švédskom na seba strhol pozornosť švédsky kapitán Lias Andersson, ktorý plný sklamania hodil svoju striebornú medailu fanúšikovi do hľadiska. Celá táto kuriózna situácia má nečakanú dohru.

Najprv si nechcel medailu ani len zavesiť na krk, napokon privolil, no o pár sekúnd cenný kov z ruky lídra švédskej juniorskej hokejovej reprezentácie putoval do rúk fanúšika odetého v drese Rochesteru Americans z AHL. Tento divák následne šokoval celú arénu, keď si pred kamerami dres vyzliekol. Pod ním totiž skrýval americký, ani ten ale na ňom nezostal dlho. Bill Shaflucas ho zo seba bez váhania vyzliekol a na jeho tele sa vynímal krásny žltý dres Švédska.

S medailou v ruke a so šťastným výrazom následne zožal ovácie publika. Zdalo sa, že zanietený fanúšik si užil svojich päť minút slávy a celá situácia s odstupom času upadne do zabudnutia. Všetko je ale inak. Okolo hokejového priaznivca je opäť mediálny rozruch. Bill sa totiž rozhodol medailu vrátiť.

"Lias Andersson si ju nechcel vziať späť, tak som ju podal trénerovi. Jedného dňa ju bude chcieť a čo bude mať?" položil si básnickú otázku, na ktorú si zároveň hneď odpovedal: "Jeho rodina a priatelia ju budú určite chcieť vidieť, a tak som požiadal jedného z ochrankárov, či by som sa nemohol dostať ku švédskej striedačke a vrátiť ju niekomu z tímu."

Od milovníka najrýchlejšej hry na svete šlo o veľmi pekné gesto. Vďaka medaile si totiž mohol slušne privyrobiť. Jeden z kanadských priaznivcov mu za švédske striebro ponúkol tisíc amerických dolárov. On toale odmietol.

"Užil som si skvelý okamih a Lias Andersson bude podľa mňa s odstupom času rád, že sa mu tá medaila vrátila," uzavrel pre ctvnews.ca svoje rozprávanie.