Main Content

Barcelona kúpila zraneného Coutinha. Jeho debut v katalánskom klube sa odkladá

utorok, 9. január 2018 09:45 | Autor: TASR

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Debut brazílskeho futbalistu Coutinha v drese FC Barcelona sa oddiali minimálne o tri týždne. Jeho nový zamestnávateľ na klubovom webe informoval, že 25-ročný ofenzívny stredopoliar pricestoval do katalánskej metropoly so zranením stehenného svalu na pravej nohe.

Coutinho absolvoval v pondelok v novom klube lekársku prehliadku, ktorá mala zavŕšiť jeho prestup z FC Liverpool. Prehliadka však odhalila zranenie, ktoré znemožní hráčovu premiéru v drese lídra španielskej La Ligy minimálne do konca januára. "Bude mimo hry najmenej tri týždne," uviedlo vedenie FC Barcelona na klubovom webe.

Podľa medializovaných informácií zaplatila "Barca" za Coutinha 160 miliónov eur. V pondelok mal brazílsky reprezentant podpísať na Camp Nou zmluvu na päť a pol roka, následne ho mal klub oficiálne prezentovať verejnosti a potom si mal Coutinho prvýkrát zatrénovať s novými spoluhráčmi.

Ak sa potvrdí výška odstupného, Coutinho bude tretí najdrahší hráč futbalovej histórie. Rekord drží Brazílčan Neymar, ktorý odišiel z FC Barcelona do Paríža Saint-Germain za 222 miliónov eur.