Main Content

Pre Gasola a spol. na ME v basketbale zaujímavé iba zlato

piatok, 29. júl 2011 14:30 | Autor: TASR

Nielen vzrastom jedna z najväčších postáv novodobej histórie španielskeho basketbalu Pau Gasol (213 cm) v rozhovore pre denník AS jasne definoval ciele, s akými výber "červenej fúrie" odcestuje na blížiace sa majstrovstvá Európy v Litve (31. augusta - 18. septembra).

"Zaujíma nás iba zlato. Ambiciózny tím, ako je ten náš, nemôže myslieť na nič iné, no vždy s rešpektom voči ostatným súperom. Máme obrovský potenciál na triumf, aj keď každý hráč súpera má dve ruky, dve nohy a silnú túžbu po víťazstve," uviedol pod košom kľúčový muž tímu talianskeho trénera Sergia Scariola.

Tridsaťjedenročný rodák z Barcelony sa stal v drese Los Angeles Lakers víťazom NBA v rokoch 2009 a 2010, no v tohtoročnom play-off kalifornský tím stroskotal už v druhom kole na neskoršom víťazovi súťaže z Dallasu. "Dva a pol mesiaca som nehral súťažný zápas, čo je u mňa nevídané. Baterky mám preto dobité, cítim sa veľmi dobre. Vždy je pre mňa radosť byť v reprezentačnom kolektíve. Hráči sú pokorní, tvrdo pracujú a uvedomujú si vždy víťazné ambície tohto tímu," netají nadšenie Pau Gasol.

Obaja finalisti blížiacich sa ME získajú priamu miestenku na olympiádu v Londýne 2012, tímy na 3. - 6. mieste si zahrajú v dodatkovej kvalifikácii.

© WEBNOVINY