Main Content

Ukončí Jágr kariéru? Možno sa to dozvieme už dnes

piatok, 5. január 2018 11:05 | Autor: Dávid Lech

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Jaromír Jágr dnes v noci sledoval zápas Calgary Flames z tribúny len ako zdravý náhradník. Čoraz viac sa preto hovorí o ukončení jeho hráčškej kariéry.

Z kádra Calgary Flames vypadol Čech Michael Frolík, ktorého vo formácii s Matthewom Tkachukom a Mikaelom Backlundom mal nahradiť jeho krajan Jaromír Jágr. Kanadský tím ale napokon posadil 45-ročnú hokejovú legendu na tribúnu a hráč, ktorý vo svete športu preslávil dres s číslom 68, sledoval zápolenie svojich spoluhráčov proti Los Angeles Kings len ako zdravý náhradník.

Čoraz viac sa preto skloňuje možnosť konca kariéry českého krídelníka. Vedenie kanadského klubu pred zápasom nechcelo situáciu komentovať a tréner Glen Gulutzan sa nechal počuť, že „plamene“ všetko ozrejmia už dnes: „Nenastúpi, viac by sa malo vedieť zajtra (v piatok pozn.red.).

Zhovorčivejší bol pre denník Calgary Flames: „Keď sa pozrieme na jeho kariéru, nestávalo sa často, že by nehral. Je to pre neho ťažké. Všetci vieme, že hral, hoci ho trápili zdravotné problémy.

Jágr v NHL odohral 1733 zápasov, v ktorých pozbieral 1921 kanadských bodov za 766 gólov a 1155 asistencií. Je druhým najproduktívnejším hráčom histórie NHL a na celkové prvenstvo v počte odohraných stretnutí stráca 34 duelov (aktuálne mu patrí v tejto štatistike tretia priečka). Na rekord Gordieho Howea ale zrejme nestiahne, v zámorských kuloároch sa začína pošuškávať, že dnes populárny „Džegr“ oznámi definitívny koniec jeho pôsobenia v NHL či dokonca v celej kariére.