Main Content

Preview III. predkola Európskej Ligy: Levski Sofia - Spartak Trnava

štvrtok, 28. júl 2011 14:20 | Autor: Jakub Vaverka

Preview III. predkola Európskej Ligy: Levski Sofia - Spartak Trnava
Preview III. predkola Európskej Ligy: Levski Sofia - Spartak Trnava | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Trnava cestuje do Sofie v pozícií outsidera, ale s veľkou šancou pobiť sa o postup do playoff Európskej ligy. Hoci bookmakeri pochopiteľne veria viac domácim dnes očakávame tuhý boj z oboch strán. Prinášame analýzu k zápasu Levski Sofia – Spartak Trnava.

Začiatok zápasu: 19.45 hod

Z tábora Levski


Bulharské mužstvo čaká dnes proti Trnave vôbec prvý súťažný zápas v tejto sezóne. To je aj hlavnou nevýhodou Levski, keďže nie je v zápasovom rytme a prípravné zápasy sa so súťažnými jednoducho nemôžu porovnávať.  Mužstvo z metropoly balkánskej krajiny sa však akosi samé určilo do pozície favorita a nič iné ako postup si nepripúšťa. Levski by malo prísť podporiť proti Trnave takmer 20 000 divákov, takže Spartak sa môže tešiť aj na búrlivú atmosféru.

Viac informácií o tomto klube nájdete v tomto článku >>>

Z tábora Spartaka

Spartakovci aktuálne šliapu ako dobre naolejovaný stroj. V prebiehajúcej sezóne sa im podarilo prejsť cez dve predkolá Európskej Ligy a úspešne vstúpiť do novej sezóny Corgoň Ligy. Aktuálna trnavská bilancia je tiež potešujúca a činí tri víťazstvá, dve remízy a len jednu prehru. Tím okolo trénera Pavla Hoftycha si uvedomuje, že pred ním stojí súper, ktorý je výkonnostne inde ako napríklad Zeta Golubovci alebo KF Tirana. Ako však povedal najskúsenejší hráč slovenského tímu reprezentant Miro Karhan, každý zápas začína 0:0. Šance na postup sú podľa nás pred úvodným výkopom vyrovnané. Výhodou Trnavy môže byť aj to, že Sofia je v pozícii favorita a naše mužstvo takpovediac nemá čo stratiť.


Predpokladané zostavy


PFK LEVSKI


ILIEV
MULDER   MILIEV   RISP   VIDOVIČ
SERGINHO   GREENE   GADŽEV   JOVOV   MLADENOV
CVETKOV   ARS

SPARTAK TRNAVA


RAŠKA
MALCHÁREK   KOUBSKÝ   DIALLO   ČVIRIK
PROCHÁZKA   KARHAN   KAŠČÁK   Ľ. HANZEL
TOMAČEK   GOGOLÁK

ROZHODUJE:  Serhij Bojko (Ukrajina)


Ako tipovať

Slovenským mužstvám sa zvykne pred búrlivým publikom dariť. Spomienky na postup Petržalky do Ligy majstrov po remíze v Belehrade sú stále pomerne čerstvé. Predvčerom Slovan pred krásnou návštevou uhral dôležitú remízu s Cyperským Apoelom Nikózia. Sofiu príde proti Trnave podporiť okolo 20 tisíc domácich fanúšikov a fakt, že výkon mužstva môže pozdvihnúť aj skvelá atmosféra je nesporný. V tomto prípade Trnave vôbec nemusí vadiť, že bude v pozícií hosťujúceho tímu. Po zvyku z domácej Corgoň ligy, kde len málokedy zažijú zápas bez hluchých tichých momentov (občas ako na dedine) ich dnes čaká veľký zážitok.  My si myslíme, že tento fakt môže Spartaku pomôcť vyhecovať sa do ešte kvalitnejšieho výkonu.

Hoci je Sofia favoritom a to hlavne v domácom zápase v jej neprospech hovorí aj fakt, že ešte neodohrala v tejto sezóne ani jeden súťažný zápas. Na druhú stranu je Spartak výborne zabehnutý, má za sebou 2 kolá Corgoň ligy a štyri zápasy v pohárovej Európe. Herná prax z dôležitých zápasov je preto jasne na strane hostí a to by sa mohlo dnes prejaviť aj na trávniku.

My dnes skúsime tipovať neprehru Spartaku, inak povedané remízu alebo výhru nášho tímu. Vo väčšine stávkových kancelárií je na túto možnosť vypísaný atraktívny kurz 2,00, ktorý nás naozaj láka. Tip označujeme za mierne rizikový.

Náš tip risk: Neprehra Trnavy (kurz okolo 2,00) –
stredný vklad