Main Content

Preview III. predkola Európskej Ligy: Red Bull Salzburg - FK Senica

štvrtok, 28. júl 2011 14:13 | Autor: Jakub Vaverka

Preview III. predkola Európskej Ligy: Red Bull Salzburg - FK Senica
Preview III. predkola Európskej Ligy: Red Bull Salzburg - FK Senica | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Senica sa dnes predstaví pohárovej Európe v Salzburgu, kde ju privíta domáci klub Red Bull aj s našim Dušanom Šventom v zostave. Prinášame vám analýzu k premiérovému zápasu Senice na európskej scéne.

Začiatok zápasu: 19.00 hod

Z tábora Red Bullu


Futbalisti Salzburgu zažívajú jeden z najlepších vstupov do sezóny v histórii klubu, po tom ako bez problémov prešli druhým predkolom Európskej Ligy a v prvých dvoch kolách rakúskej T-Mobile Bundesligy získali plný počet bodov. Tréner Ricardo Moniz však krotí vášne a upozorňuje, že Senica bude omnoho náročnejší súper ako lotyšský Metalurgs Liepajas, ktorý vyradili v 2. Predkole po jasnom domácom víťazstve (4:1) a remíze v odvete (0:0). 

Po príchode trénera Moniza do mesta, kde sa narodil rakúsky virtuóz Wolfgang Amadeus Mozart sa hra Salzubrgu mierne zmenila. Ricardo Moniz je totiž holandský rodák a v mladosti ho upútala hlavne hra Ajaxu Amsterdam, ktorý bol v 70. rokoch na vrchole. Proti Záhorákom je Red Bull jasným favoritom a Rakúšania by chceli mať o postupujúcom jasno už po prvom zápase.

Viac informácií o tíme Red Bull Salzburg nájdete v tomto článku >>>

Z tábora Senice

Pre Senicu je úspechom už len to, že je v treťom predkole Európskej Ligy a vyzve rakúskeho giganta, ktorý má bohatú futbalovú históriu a množstvo skúseností z posledných sezón v európskych pohároch. Tréner úradujúceho vicemajstra Stanislav Griga však vopred  šance neskladá a upozorňuje, že Senica nepríde do Salzburgskej arény len brániť.

Senica sa vraj pokúsi presadiť svojou vlastnou, kombinačnou hrou.  Bude preto zaujímavé sledovať, či otvorený herný prejav FK Senica bude sláviť úspech, alebo sa to pretaví v hotovú futbalovú samovraždu. My by sme boli radšej, keby sa potvrdila možnosť číslo jeden.

Predpokladané zostavy

RED BULL

GUSTAFFSON
SCHWEGLER   PASANEN   SEKAGYA   ŠVENTO
LEITGEB   LINDGREN   CZIOMMER
G. ZARATE  LEONARDO
ALAN

SENICA

BOLEK
GOROSITO   PILLÁR   GAJDOŠÍK   URBÁNEK
KÓŇA   MOTHA
DIVIŠ   PIROSKA   M. ĎURICA
KROUPA

ROZHODUJE:  Alexej Kulbakov (Bielorusko)

Ako tipovať

Napriek tomu, že všetkými desiatimi fandíme Senici v tomto prípade musíme byť realisti. Akákoľvek remíza by sa v tomto stretnutí na pôde Salzburgu dala považovať za menší zázrak. Salzburg nie je neporaziteľný tím, no v porovnaní so Senicou je omnoho skúsenejší, nehovoriac o rozpočtoch oboch tímov a futbalovom zázemí.

Tipovať víťazstvo domácich však tiež nie je ideálnym riešením, pretože z kurzu 1,30 moc nevyťažíte. Pri pohľade na početnosť gólov v posledných zápasoch oboch súperov sa nám ponúka trochu výhodnejší tip na vyšší počet gólov. S kurzom okolo hranice 1,75 môžete staviť na viac ako 2,5 gólu v zápase. Senica naposledy prehrala na Slovane 3:2 a Red Bull Salzburg doma uhral v minulom predkole víťazstvo 4:1.

Náš tip classic: Padne viac ako 2,5 gólu (kurz okolo 1,75) – stredné stávky