Main Content

Hlasy hráčov po senzačnom víťazstve Slovenska nad USA na MS 20 rokov

piatok, 29. december 2017 09:13 | Autor: TASR

Hlasy po zápase Slovensko - USA
Hlasy po zápase Slovensko - USA | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia sa na majstrovstvách sveta do 20 rokov postarala o veľké prekvapenie, keď porazila domáci výber USA. Prečítajte si hlasy po zápase.

Hlasy po zápase (zdroj iihf.com):

Samuel Buček, strelec víťazného gólu SR: "Dostal som sa pred bránku, naznačil som strelu a americký obranca skočil na moju fintu. Môj prvý pokus brankár zneškodnil, no potom som sa zmocnil odrazeného puku a dopravil ho do siete. Spomínam si na doposiaľ posledné víťazstvo slovenskej dvadsiatky nad Američanmi vo štvrťfinále v roku 2009. Bol som vtedy dieťa a zápas som pozeral s rodičmi. Hovoril som si, že raz by som chcel zažiť niečo také. Je to výnimočný moment pre našu krajinu i pre slovenský hokej."

Roman Durný, brankár SR: "Bol to môj životný zápas. Chceme si vychutnať cenný triumf nad obhajcami titulu, už v piatok sa však začnemde pripravovať na nášho najbližšieho súpera tím Fínska."

Marián Studenič, útočník SR: "Je to niečo neskutočné, je to ako sen. Po prvý raz v kariére som zažil víťazstvo nad súperom najvyššieho rangu. Pre našu malú krajinu to je ako keby sme získali Stanleyho pohár. Na všetkých chalanov som veľmi pyšný… Hrali sme ako tím a to bol kľúč k úspechu. Chceli sme hrať náš hokej, vychádzať z dobrej obrany a náš zámer nám vyšiel."

Casey Mittelstadt, útočník USA: "Na takomto fóre vám nikto nič nedá zadarmo. Musíme sa jednoducho zlepšiť. Už sa nevieme dočkať nášho ďalšieho zápasu na šampionáte, po prehre so Slovákmi sme však pochopiteľne sklamaní."

Martin Bodák, kapitán SR: "Bol to nový deň a nový zápas. Všetci sme ťahali za jeden povraz, dodržiavali sme systém a na ľade sme nechali všetko. Bol to z našej strany super výkon. Toto víťazstvo nám pomôže najmä po psychickej stránke. Ukázalo nám to, že vieme zdolať aj silných súperov a nie sme len fackovací panák, ak hráme to, čo hrať máme."
 

Peter Kundrík, útočník SR: "Kľúčové bolo, že sme dodržiavali herný systém. Proti Kanade sa nám to nedarilo, teraz sme ho do bodky plnili a ukázalo sa, že keď ho dodržiavame, tak aj hra je iná, aj výsledok je iný."