Main Content

Sportsnet vybral 3 Slovákov, ktorých sa oplatí sledovať na MS do 20 rokov

streda, 27. december 2017 14:01 | Autor: Dávid Lech

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: © TASR

Zámorská stanica Sportsnet si posvietila na jednotlivé reprezentácie na MS do 20 rokov 2018 a z každého celku vybrala 3 najzaujímavejších hráčov, ktorých hru sa na šampionáte oplatí sledovať.

Včera odštartovali dlho očakávané Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov 2018. Už tradične sa o titul juniorských majstrov sveta pobije desať národných tímov. Zámorská stránka Sportsnet vybrala z každého tímu troch hokejistov, ktorých sa na svetovom šampionáte mladíkov oplatí sledovať.

Pri slovenskom tíme vybral redaktor Rory Boylen trojlístok Dávid Hrenák, Adam Ružička a Miloš Roman. Prvý menovaný by mal byť jednou z najväčších opôr tímu Ernesta Bokroša, čo si uvedomujú aj v zámorí: „Ak Slovensko prekvapí, bude to s veľkou pravdepodobnosťou vďaka vystúpeniu Hrenáka v bránkovisku. Nedraftovaný 19-ročný ochranca svätyne prežíva perfektnú sezónu v tíme St. Cloude State v NCAA a drží si 94,7% úspešnosť zásahov v 6 zápasoch,“ píše sa o Hrenákovi na stránke sportsnet.ca.

V elitnej trojici nemohol ostať opomenutý útočník Adam Ružička, ktorý prežíva vydarený ročník v OHL vo farbách Sarnie Sting, kde zbiera vyše bod na zápas: „Ružička je len sedem bodov od svojho sezónneho maxima z vlaňajšej sezóny. Svoje výkony bude stavať na skúsenostiach z minulého šampionátu, v ktorom získal jeden bod v piatich zápasoch.

Slovenský trojlístok dopĺňa obranca Miloš Roman, ktorý je podľa zámorského zdroja cieľom diskusií o budúcoročnom drafte v prvom kole. „Kvalitná výkonnosť na MS do 20 rokov by tieto diskusie podporila. Roman vlani na šampionáte pozbieral 2 body v 4 zápasoch a s 29 kanadskými bodmi v 33 súbojoch ako hráč Vancouveru Giants vedie produktivitu nováčikov WHL.

3 najzaujímavejší hráči jednotlivých tímov na MS do 20 rokov podľa Sportsnetu:

USA: Kailer Yamamoto, Casey Mittelstadt, Brady Tkachuk
Fínsko: Kristian Vesalainen, Olli Juolevi, Eeli Tolvanen
Slovensko: Dávid Hrenák, Adam Ružička, Miloš Roman
Dánsko: Joachim Blichfeld, Kasper Krog, Oliver True
Kanada: Victor Mete, Cale Makar, Sam Steel
Švédsko: Elias Pettersson, Rasmus Dahlin, Timothy Liljegren
Rusko: Andrej Altybarmakjan, Michail Berdin, Klim Kostin
Švajčiarsko: Tobias Geisser, Philipp Kurashev, Nando Eggenberger
Česko: Filip Chytil, Filip Zadina, Martin Nečas
Bielorusko: Maxim Suško, Vladislav Jerjomenko, Igor Martynov