Main Content

Inter musí konať! Škriniar by mal dostať lukratívnu zmluvu

pondelok, 25. december 2017 11:37 | Autor: Dávid Lech

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Milánsky Inter sa rozhodol reagovať na čoraz väčšie špekulácie o odchode Milana Škriniara. Slovák by mal dostať novú, výhodnejšiu zmluvu.

Milan Škriniar v lete posilnil Inter Miláno za 25 miliónov eur. Zo slovenského stopéra sa stal jeden z najvydarenejších prestupov leta, vytvoril perfektnú stopérsku dvojicu s Mirandom a na trávniku podáva prvotriedne výkony.

Interes futbalových gigantov o 22-ročného futbalistu tak na seba nenechal dlho čakať. V médiách sa hovorí o tom, že si ho do Manchestru City vyhliadol samotný Pep Guardiola a špekuluje sa aj o možnom odchode Škriniara do slávneho klubu FC Barcelona.

Samotný futbalista sa už neraz vyjadril, že nového zamestnávateľa neplánuje opustiť, no vedenie Internazionale sa rozhodlo napriek tomu reagovať a poistiť si služby slovenského reprezentanta.

Jeho aktuálny kontrakt má hodnotu „iba“ 1,5 miliónov eur, pričom ďalších 200 000 eur si môže zarobiť na bonusoch. Škriniar je aktuálne jedným z najvyhľadávanejších stopérov na svete a preto budem musieť Inter na konci sezóny prerokovať jeho zmluvu, vrátane navýšenia platu zhruba na hranicu dvoch miliónov eur. Hodnota slovenského futbalistu aktuálne činí okolo 50 miliónov eur,“ informuje stránka sempreinter.com.

Web calciomerato.com s odvolaním sa na Corriere dello Sport dokonca hovorí o tom, že aktuálny kontrakt Škriniara do roku 2022 by mal byť upravený s platom prevyšujúcim čiastku 2 miliónov eur. Platového prilepšenia by sa mal dočkať aj jeho spoluhráč Mauro Icardi, ktorý by mal podpísať vylepšený kontrakt s platom 7 miliónov eur a výkupnou klauzulou vo výške 130 miliónov €.