Main Content

Lukáš Kozák otvorene o pôsobení v Slovane: „Profesionálny klub funguje úplne inak“

piatok, 22. december 2017 14:09 | Autor: Dávid Lech

Lukáš Kozák
Lukáš Kozák | zdroj: TASR

Lukáš Kozák sa po prestupe do Žiliny krátko vrátil k svojmu pôsobeniu v tíme „belasých.“ Bývalého zamestnávateľa z HC Slovan Bratislava podrobil otvorenej kritike.

26-ročný obranca Lukáš Kozák sa rozhodol predčasne ukončiť spoluprácu s tímom HC Slovan Bratislava a na zmluve do konca roka sa dohodol s vedením MsHK Žilina. Na súpiske jediného slovenského účastníka KHL dostával minimum priestoru a v aktuálnom ročníku si obliekol dres „belasých“ len osemkrát.

Tréner Eduard Zankovec mu nedával na ľade žiadny priestor a tak sa rozhodol obhliadnuť po novom angažmáne. K bývalému zamestnávateľovi sa ešte na malú chvíľu vrátil v rozhovore pre televíziu TA3: „Určite tam veľa vecí nefunguje v tomto smere. Tým nechcem naznačiť a smerovať to na ľudí okolo kabíny, ale myslím si, že sa tam určite musí niečo veľmi radikálne zmeniť, lebo to naozaj nefunguje. Profesionálny klub funguje úplne inak,“ podrobil ostrej kritike bratislavský Slovan.

Kozák po odchode z KHL plánoval zakotviť v zahraničí, no kvôli zdĺhavým jednaniam sa napokon dohodol na spolupráci so Žilinou. V novom tíme zrejme dobehne deficit zápasového zaťaženia. V prvom súboji na ľade Popradu odohral martinský rodák vyše 25 minút, no nedokázal zabrániť prehre v pomere 0:2.