Main Content

EL-UEFA: Futbalisti Levski Sofia si proti Trnave veria

streda, 27. júl 2011 18:30 | Autor: TASR

Tréner futbalového klubu PFC Levski Sofia Georgi Ivanov sa neobáva štvrtkového prvého stretnutia 3. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012, v ktorom historicky najúspešnejšie bulharské mužstvo privíta slovenský FC Spartak Trnava.

"Som pokojný, všetko je v tíme v poriadku, hráči sú dobre pripravení psychicky i fyzicky. Zo štvrtkového duelu nemám strach, verím, že hráči splnia moje pokyny. Bude to pre nás premiérový zápas v sezóne, sme veľmi motivovaní, ale určite zvládneme naše emócie. Hlavy mojich zverencov musia byť čisté, je lepšie zvíťaziť 1:0 ako 3:2. Musíme hrať spôsobom, ktorý nám umožní eliminovať súpera," cituje Ivanova internetová stránka Levski.

Tridsaťpäťročný kormidelník je presvedčený, že defenzíva jeho tímu bude pevná napriek viacerým zraneniami zavineným absenciám: "Máme veľa možností, a to napriek zraneniam niektorých obrancov. Verím v kvality Fredrika Rispa, ktorý určite predvedie výborný výkon. K zloženiu základnej jedenástky sa nechcem vyjadrovať, pretože do začiatku duelu ešte zostáva dosť času a stať sa môže čokoľvek. Mám moju predstavu a konkrétni hráči vedia, či nastúpia alebo nie. Spartak sme dôkladne preskúmali, osobne som videl jeden jeho zápas," uzavrel Ivanov.

V stopérskej dvojici by nemal chýbať bulharský reprezentant Jordan Miliev, ktorý sa teší na novú spoluprácu so Švédom Rispom: "Je síce skoro hovoriť o nejakej vzájomnej zohratosti, ale Risp je skúsený a veľmi kvalitný hráč, nepredpokladám žiadny problém. Myslím si, že sme na Trnavu dobre pripravení. Súper síce už odohral niekoľko súťažných duelov a má v tomto smere výhodu, ale aj my máme za sebou kvalitné stretnutia."


EL-UEFA: Kello dúfa v čisté konto proti Paksu

Futbalistov škótskeho tímu FC Heart of Midlothian čaká vo štvrtok prvá konfrontácia s maďarským Paksi SE v rámci 3. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012. V bránke "srdiečok" by nemal chýbať Marián Kello. Slovenský reprezentant sa zároveň pokúsi odčiniť neúspech z prvého zápasu play-off EL UEFA 2009/2010 proti Dinamu Záhreb. Škóti vtedy prehrali vysoko 0:4, čomu nedokázal zabrániť ani Kello. Domáce víťazstvo 2:0 v odvete už na progres nestačilo.

"Zápasy európskych pohárov sú vždy o niečom inom - pocitovo či nasadením. Už sa veľmi teším na tento duel a dúfam, že sa nezopakuje situácia spred dvoch rokov. Dinamo Záhreb malo dobrý a silný káder, nemyslím si, že sme boli dostatočne pripravení. Podali sme veľmi zlý vykon a mohli sme inkasovať ešte viac gólov. Inkasoval som štyrikrát, ale predviedol som aj niekoľko dobrých zákrokov. Výsledok ma sklamal, môj výkon však príliš nie. Celkovo to však bol jeden z najhorších zážitkov v mojej kariére," povedal 28-ročný rodák z Gelnice pre Edinburgh Evening News.

Jeden z najkvalitnejších brankárov v Škótsku je presvedčený o progrese Hearts: "Dnes sme lepším a silnejším mužstvom. Určite si chceme počínať lepšie ako naposledy a veríme, že fanúšikovia na nás budú hrdí. Dinamo bolo kvalitnejšie ako teraz maďarské mužstvo. Musíme sa prezentovať sebavedomým prejavom a verím, že sa nám to podarí. Aj keby sme inkasovali, musíme si zachovať vlastný herný prejav. Vo štvrtok sa ešte nič nekončí, čaká nás domáca odveta. Chcem si pred ňou zachovať čisté konto."

© WEBNOVINY