Main Content

O tínedžera Cristiana Ronalda sa bili Arsenal a Real Madrid

sobota, 9. december 2017 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Cristiano Ronaldo v mladom veku prestúpil zo Sportingu Lisabon do Manchestru United, kde sa stal svetovou hviezdou. Nemuselo tomu ale byť tak.

Keď mal Cristiano Ronaldo osemnásť rokov, odišiel do Manchestru United, keď sa rozlúčil so svojím materským klubom Sportingom Lisabon. Všetko ale mohlo byť inak, veľkými hráčmi o jeho služby totiž boli Real Madrid a Arsenal Londýn.

Viac svetla do tejto viac ako dekádu starej situácie prilial legendárny kouč Red Devils Sir Alex Ferguson. „Rozprával som sa s Ronaldom a jeho agentom Jorgem Mendesom a Mendes nám povedal, že si musíme pohnúť, pretože oňho bojujú Arsenal a Real Madrid,“ priniesol jeho slová denník Marca.

„Povedal som Ronaldovi, aby prišiel ku nám. Cristiano nám vysvetlil, že sa chce o situácii poradiť so svojou matkou,“ prezradil Ferguson. Zvyšok už je história, CR prestúpil na Old Trafford, kde sa stal futbalovou hviezdou svetových parametrov.

Portugalčan opustil Manchester United až v roku 2009, keď za rekordných 94 miliónov eur prestúpil do Realu Madrid. „V roku 2009 sa stal prezidentom Realu Florentino Perez a transfer začínal byť reálny. Jorge Mendes bol neskutočný. Obetoval svoje finančné bonusy, aby posunul hráča v kariére ďalej,“ zakončil legendárny „Fergie“.