Main Content

VIDEO: Milan Škriniar skóroval, Inter Miláno je na čele Serie A!

nedeľa, 3. december 2017 18:32 | Autor: TASR

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Rím 3. decembra (TASR) - Futbalisti Interu Miláno sú novými lídrami talianskej Serie A, keď v nedeľňajšom zápase 15. kola deklasovali Chievo Verona 5:0.

K vysokému triumfu "nerazzurri" prispel jedným presným zásahom slovenský stopér Milan Škriniar, ktorý v 60. minúte zakončil rýchly brejk umiestnenou hlavičkou v páde po presnom centri Antonia Candrevu.

Pre Škriniara to bol tretí gól za Inter, predtým sa v lige presadil proti Crotone a svojmu bývalému zamestnávateľovi Sampdorii Janov. Hetrikom sa v drese Interu proti Chievu blysol chorvátsky krídelník Ivan Perišič.

Inter vedie ligu o jeden bod pred SSC Neapol, ktorý v piatok prehral doma s úradujúcim majstrom Juventusom Turín 0:1. Škriniarov tím v pätnástich kolách zatiaľ nenašiel premožiteľa, na konte má 39 bodov za 12 výhier a tri remízy. V sobotu 9. decembra ho čaká megašláger na ihrisku Juventusu.

Až v 15. kole sa futbalisti Beneventa Calcio dočkali zisku premiérového bodu medzi elitou. Nováčik súťaže prekvapujúco remizoval na domácej pôde s milánskym AC 2:2, keď v piatej minúte nadstaveného času šokoval favorizovaných "rossoneri" brankár Alberto Brignoli.

"Je ťažké opísať emócie, ktoré teraz cítim. Rozmýšľal som asi takto - prehrávame 1:2 a je 95. minúta, nemáme čo stratiť. Tak som sa vybral do šestnástky súpera, zatvoril oči a vyskočil," uviedol Brignoli, ktorý sa presadil hlavičkou po centri Danila Cataldiho.

S jediným bodom na konte však Benevento jasne zaostáva za ďalšími súpermi, na záchranu v najvyššej súťaži stráca deväť bodov. Gennarovi Gattusovi nevyšla premiéra vo funkcii trénera prvého mužstva AC, v ktorej v priebehu týždňa nahradil Vincenza Montellu.

sumáre - 15. kolo:

Inter Miláno - Chievo Verona 5:0 (2:0)
Góly: 23., 57. a 90.+2 Perišič, 38. Icardi, 60. ŠKRINIAR
/M. ŠKRINIAR (Inter) odohral celý zápas + gól v 60. minúte/

ACF Fiorentina - Sassuolo Calcio 3:0 (2:0)
Góly: 32. Simeone, 42. Veretout, 71. Chiesa

Bologna FC 1909 - Cagliari Calcio 1:1 (0:1)
Góly: 81. Destro - 42. Joao Pedro

Benevento Calcio - AC Miláno 2:2 (0:1)
Góly: 50. Puscas, 90.+5 Brignoli - 38. Bonaventura, 57. Kalinič, ČK: 75. Romagnoli (AC)