Main Content

Obnoví sa spolupráca Mourinho - Mesut Özil? Mourinha sa pýtali aj novinári

sobota, 2. december 2017 11:04 | Autor: Martin Gregor

Ozil, Mourinho
Ozil, Mourinho | zdroj: TASR

José Mourinho plánuje zabojovať o služby Mesuta Özila, ktorého v minulosti viedol v Reale Madrid.

Nemecký reprezentant a hviezda Arsenalu Londýn Mesut Özil​​​​​​​má  pred sebou pravdepodobne posledné mesiace v drese Gunners. Na Emirates Stadium mu totiž po tejto sezóne končí zmluva a zatiaľ to nevyzerá tak, že by mal záujem s klubom predĺžiť spoluprácu.

Možnosti sú teda dve – buď ho Arsenal predá v zimnom prestupovom období, aby na jeho odchode aspoň čosi zarobil, alebo počká do leta, kedy bude môcť odísť z klubu úplne zadarmo.

Medzitým sa objavuje množstvo špekulácii súvisiacich s tým, kam by mohol prestúpiť. V hre je aj angažmán v Manchestri United, kde má podľa telegraph.co.uk veľký záujem o jeho služby José Mourinho.

Červených diablov tlačí topánka na dôležitom poste “desiatky”, na ktorú sa portugalskému koučovi dlhodobo nedarí nájsť v Manchestri ideálneho hráča. V čase, kedy Mourinho viedol Ozila v Reale Madrid, pritom práve nemeckého špílmachra označil ,,za najlepšiu desiatku na svete.”

Britskí novinári sa preto Mourinha pred dnešným zápasom s Arsnealom spýtali, či uvažuje nad Ozilom v súvislosti s Manchestrom United, na čo Mourinho reagoval slovami ,,bez komentára”, čím v podstate tieto fámy nevylúčil.

Telegraph informuje, že United by najradšej čakali až do konca sezóny, kedy by mohli Ozila získať zadarmo, no veľa bude závisieť od toho, čo sa bude v súvislosti s týmto hráčom diať počas zimného prestupového okna.

Hoci Wenger naznačil, že Ozil v zime rovnako ako Alexis Sanchez, ktorý je v rovnakej situácii, neodíde, ponuky klubov na jeho kúpu môžu Arsenal presvedčiť k rokovaniam. Vtedy bude otázne, či sa do boja zapoja aj United, ktorý by jeho príchodom opäť nabrali na sile.