Main Content

Manchester United čaká upratovanie v kádri: Mourinho chce talent z Talianska

sobota, 2. december 2017 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Manchester United chystá zimné upratovanie vo svojom kádri. Podľa aktuálnych správ by mal odísť skúsený Fellaini a nahradiť by ho mal nádejný Talian.

Manchester United chce v druhej časti sezóny zdramatizovať boj o anglický titul a zabojovať o slušný výsledok v Lige majstrov, preto myslí na posilnenie kádra. „Červení Diabli sa začali zaujímať o talentovaného záložníka Atalanty Bergamo Bryana Cristanteho,“ píše bulvárny denník  The Sun.

„Cristante by mohol prísť ako náhrada za belgického stredopoliara Marouana Fellainiho, ktorého sa tréner José Mourinho rozhodol predať. United predĺžili na začiatku roka s Belgičanom zmluvu o rok, ale k ďalšej dohode zrejme nedôjde,“ píše sa v oficiálnom znení článku.

Momentálne vyzerá veľmi reálne, že bývalý člen záložnej formácie liverpoolskeho Evertonu zmení dres. To by otvorilo dvere talentovanému Cristantemu. Má iba 22 rokov, no už v mladom veku patrí medzi opory Atalanty Bergamo v takticky náročnej Serie A.

United by si údajne na jeho služby museli pripraviť 31 miliónov libier, čo vzhľadom na posledné šialené prestupové čiastky, vôbec nie je vysoká suma. Cristante je v tejto sezóne autorom ôsmich gólov, zaujímavosťou je, že tri z nich vsietil v Európskej lige proti Evertonu.

Komplikáciou by mohlo byť, že tento mladík je v Taliansku len na hosťovaní, pričom jeho materským klubom je portugalská Benfica. Obchodné vzťahy United a portugalských Orlov sú však na dobrej úrovni, preto by sa nemuselo jednať o veľký problém.