Main Content

PREMIER LEAGUE FOCUS: VRÁTILI SA, NO DOKEDY?

štvrtok, 30. november 2017 16:32 | Autor: Martin Gregor

Wayne Rooney
Wayne Rooney | zdroj: TASR

Kontroverzný Big Sam je späť. Má zastaviť nielen trápenie Evertonu, ale pokúsiť sa získať si aj sympatie fanúšikov Toffees, ktorí jeho návrat prijali rozpačito.

Ešte že mal Rooney svoj deň a ukážkovým gólom i hetrikom pomohol deklasovať kladivárov 4:0.

Alan Pardew je pragmatik. Najprv body, až potom výkon pre potešenie. West Bromwich Albion je nad pásmom zostupu, takže misia je jasná: zachrániť klub medzi elitou.

Egypťan Salah je kúpou sezóny pre Liverpool a boj o Top 6 je mimoriadne vyrovnaný aj po nečakanej prehre Spurs i výbornom výkone Burnley. Celkovo 25 bodov po 14 kolách! Klobúk dole.

Koľko vlasov či nervov stratili Conte a Guardiola? Talian vykázaný na tribúnu, ale tri body zostali na Stamford Bridge. Katalánca zas spasil Sterling v posledných sekundách zápasu a City zase vyhralo. Ale ako! Aj Huddersfield aj Southampton mali Sky Blues na lopate, ale ManCity hrá ako šampión. Naháňačka teda pokračuje ďalej…

Maestro Özil dirigoval kanonierov výkonom, ktorý nadchol i prekvapil. Nemec ako v najlepších časoch, radosť pozerať. Škoda, že nie každý týždeň. Domáca forma The Gunners je pozoruhodná, na Emirates neprehrali už 12 zápasov v rade za sebou. Ako zvládnu veľký test formy i ambícií v sobotu?

Ak príde United, pozor. Ak príde Mourinho, ešte väčší. Zápas kola je teda jasný – Arsenal proti Manchestru United od 18:30 exkluzívne na DIGI Sport 1. Štúdio s Filipom Mentelom a jeho hosťom Petrom Ďurišom štartuje už od 18:00.

Komu budete fandiť Vy ?

HRÁČ KOLA: CHARLIE AUSTIN (FC SOUTHAMPTON)

Charlie Austin konečne dostal šancu od začiatku zápasu a manažérovi Pellgrinovi sa odvďačil dvoma gólmi proti Evertonu. Tie padli ako cez kopírak a skúsený anglický útočník parádne oslávil svoj 250. ligový zápas na seniorskej úrovni.

HRÁČ KOLA – BONUS: WAYNE ROONEY (EVERTON FC)

V našom prehľade sme nemohli opomenúť ani vložené 14. kolo, v ktorom neušlo našej pozornosti trojgólové galapredstavenie Waynea Rooneho. Bývalý kanonier červených diablov prepísal ďalší rekord Premier League, keďže od jeho predchádzajúceho hetriku uplynulo neuveriteľných 2 272 dní. Takú dlhú prestávku medzi hetrikmi nemal doteraz žiaden iný hráč súťaže. Navyše, jeho tretí zásah by si určite zaslúžil zaradenia aj do kategórie Gól kola, či dokonca Gól sezóny.

GÓL KOLA: WILLIAN (CHELSEA FC)

Chvíľami to vyzeralo, že Liverpool v šlágri kola oskalpuje úradujúceho majstra, ale potom Antonio Conte nasadil do hry Williana a ten sa postaral o vyrovnávajúci zásah. Či už to bol center, alebo strela je v týchto chvíľach úplne jedno.

MOMENT KOLA: REKORDNÝ MANCITY

Manchester City je stále nezdolaný a láme všetky rekordy. Proti Huddesfieldu bolo jeho víťazstvo vydreté, ale zaslúžené. Zverenci Pepa Guardiolu vyhrali aj siedmy zápas vonku a celkovo ťahajú 11-zápasovú sériu víťazstiev v PL. Po 13. kolách majú 37 bodov a celkovo neprehrali už 26 súťažných zápasov.