Main Content

PL FOCUS 11: NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH – GUARDIOLA

štvrtok, 16. november 2017 14:09 | Autor: Sport7 sk

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

V Barcelone, aj v Mníchove to bol vstup do ligy ako uragán. Ale až v Manchestri prekonal nielen rekord súťaže, ale aj svoj vlastný. Najúspešnejší v jeho obdivuhodnej manažérskej kariére.

City hrá najlepší futbal nielen v Premier League, ale podľa niektorých možno aj v Európe. Pani Šťastena sa už teraz teší, ako im na jar v Champions League postaví do cesty PSG!

Sky Blues síce porazili The Gunners dvoma kontroverznými gólmi, ale nikto nepochyboval o tom, že tri body zostali na Etihad Stadium zaslúžene. Ich štatistiky vyrážajú dych, ale do konca ligového maratónu v máji je ešte poriadne ďaleko…

Po Koemanovi sa porúčal aj Bilič, čo nebolo veľkým prekvapením, ale meno jeho dočasného nástupcu áno. Moyes by sa viac hodil možno práve do Evertonu, ktorého podmienky a zázemie dobre pozná. Ale položil hlavu na klát a súhlasil okrem iného s osobným bonusom 2 milióny libier, ak zachráni kladivárov medzi elitou. Fanúšikovia v tom majú jasno. Podľa prieskumov bol až poslednou voľbou. Mimochodom, 35 percent opýtaných hlasovalo za Manciniho.

Po reprezentačnej prestávke nás čaká 12. kolo a pravdepodobne aj niekoľko prekvapení. A tak to má byť. Zápasom kola bude bitka o severný Londýn, ktorá sa na 100 percent neskončí bezgólovou remízou. Oba tímy zdobí útočná hra, ale aj odveká rivalita, čo sľubuje napínavý priebeh!

Zápas Arsenal – Tottenham sledujte od 13:00 exkluzívne na DIGI Sport 1.

HRÁČ 11. KOLA: SON HEUNG MIN (TOTTENHAM HOTSPUR)

Son Heung Min bol hviezdou zápasu s Crystal Palace a keďže sa aj strelecky presadil, stal sa najproduktívnejším hráčom z Ázie v ére PL. V týchto chvíľach má na konte 20 presných zásahov a o jeden gól prekonal aj legendárneho Park Ji Sunga z ManUtd.

GÓL 11. KOLA: RAJIV VAN LA PARRA (HUDDERSFIELD TOWN)

Holandský útočník Huddersfieldu sa konečne dočkal. Jeho vôbec prvý gól v PL prišiel až v 11. kole a mal cenu zlata. Rajiv Van La Parra sa postaral o jediný gólový okamih v súboji s WBA

MOMENT 11. KOLA: SERGIO AGÜERO (MANCITY)

Sergio Agüero sa stal historicky najlepším strelcom ManCity už v Lige majstrov proti Neapolu a svoju skvelú formu pretavil do ďalšieho zápisu aj proti Arsenalu. Pred samotným duelom bol vyznamenaný na Etihad Stadium. Doposiaľ teda zaznamenal 179 gólov za Citizens a je pravdepodobné, že toto číslo zďaleka nie je konečné.