Main Content

Premier League Focus: Sú (zatiaľ) najlepší - Manchester City

štvrtok, 2. november 2017 14:28 | Autor: Sport7 sk

Premier League
Premier League | zdroj: Digisport.sk

Či sa nám to páči ,alebo nie, čísla a fakty sú jasné. Guardiola poskladal partiu, ktorá vzbudzuje rešpekt.

Po 10. kole je jasné, že Citizens majú najlepší vstup do súťaže v histórii – 28 bodov z 30 možných, neuveriteľný gólový rozdiel +29 a v kabíne majú hráča, ktorý ako jediný na svete neprehral zápas už viac ako rok.

Gabriel Jesus nastúpil za Palmeiras, národný tím Brazílie a samozrejme City, ale zakaždým minimálne remizoval. Šejkovia už chladia šampanské, ale hon na Sky Blues pokračuje…

V Mainzi sedeli na jednej lavičke, na Anfield už ako rivali. Kloppovci síce vyhrali rozdielom triedy, ale Wagnerovci patria naďalej k príjemným prekvapeniam ligy.

Kanonieri ťahajú na Emirates rekordnú sériu, keď proti labutiam zo Swansey otočili a vyhrali už po 13-krát po sebe. Pekný darček pre Wengera, ktorý úspešne odkoučoval v lige zápas s poradovým číslom 800! Blahoželáme!

Veselo bolo aj na Old Trafford. Martial potvrdil, že aj náhradník môže byť víťazným žolíkom a Spurs pochopili, že Kane je pre nich momentálne nenahraditeľný. Pred reprezentačnou prestávkou nás čaká „ Super Nedeľa“ a fantastická ponuka prenosov:

The Gunners vycestujú na Etihad v snahe oskalpovať favorita súťaže. Citizens vraj pripomínajú Arsenal z nezabudnuteľnej sezóny 2003/2004, kedy vošli do dejín ako doteraz jediný tím bez prehry (The Invincibles). To by sa šejkom náramne páčilo. Wengerovci to na City paradoxne vedia, z ostatných piatich duelov prehrali iba jeden.

Pikantným bude aj návrat „strateného syna“ na Stamford Bridge. Temperamentný Conte a nevyspytateľný Mourinho. Čo viac si priať?

Nenechajte si ujsť top súboje Premier League! O 15:15 Manchester City – Arsenal a od 17:30 Chelsea FC – Manchester United exkluzívne na DIGI Sport 1. Ako to dopadne?


HRÁČ 10. KOLA: ANTHONY MARTIAL (MANCHESTER UNITED)

Červení diabli z Old Trafford sú na domácej pôde v tejto sezóne stopercentní. Takticky duel s Tottenhamom zvládli aj vďaka gólu Anthonyho Martiala, ktorý opäť potvrdil, že rola žolíka z lavičky mu vyhovuje.

GÓL 10. KOLA: ANDRE AYEW (WEST HAM UNITED)

Ani parádny kúsok Andreho Ayewa nestačil kladivárom na plný bodový zápis proti Crystal Palace. Slaven Bilič sa však o skúseného legionára môže oprieť aj v nasledujúcich zápasoch, v ktorých mu pôjde doslova o krk.

MOMENT 10. KOLA: ARSENE WENGER A JEHO 800. ZÁPAS V PL

Arsene Wenger dosiahol ďalší významný míľnik vo svojej kariére. Proti Swansea odkoučoval 800. zápas v PL, čo sa pred ním podarilo len Sirovi Alexovi Fergusonovi. A legendárneho Škóta môže predbehnúť v historických tabuľkách už čoskoro.

ZÁPAS TÝŽDŇA