Main Content

FC Barcelona a Manchester United budú bojovať o dve hviezdy Lipska

štvrtok, 2. november 2017 10:43 | Autor: Jakub Vaverka

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

RB Lipsko zažil neuveriteľnú minulú sezónu a v tomto ročníku klub z Bundesligy potvrdzuje svoje kvality v Lige majstrov. Vedenie červených býkov ale bude mať čo robiť, aby si udržalo svoje najväčšie opory.

Španielsky denník Mundo Deportivo prišiel s reportom, podľa ktorého sa vraj FC Barcelona a Manchester United zaujímajú o dvojicu hráčov nemeckého klubu RB Lipsko. Konkrétne sa jedná o nemeckého reprezentačného útočníka Tima Wernera a talentovaného 19-ročného obrancu Dayota Upamecana.

„Technický riaditeľ FC Barcelona Robert Fernandez bol na tribúne počas nedávneho zápasu Lipska s Bayernom Mníchov, kde mal sledovať týchto dvoch futbalistov,“ píše španielsky plátok. Taliansky portál ​Calciomercato zas uvádza, že Manchester United je pripravený do boja o týchto šikovných hráčov prehovoriť taktiež.

„Katalánsky veľkoklub by chcel kúpiť Wernera ako náhradu za starnúceho Luisa Suareza a Upamecana ako nástupcu za Gerarda Piquého, malo by ísť o dlhodobé investície,“ uvádza sa v oficiálnom znení článku. Interes Red Devils má byť silnejší v prípade Upamecana, o ktorého prestupe sa hovorilo už v lete.

Čo sa týka Lipska, tento nemecký celok nemá v úmysle predávať svoje najväčšie opory, i keď tlak zo strany európskych veľkoklubov stále silnie. Napríklad Werner bol s odchodom z Bundesligy spájaný už v letnom prestupovom období, keď ho chcel Real Madrid, ale RB ho udržalo.