Main Content

Boj o Alexisa Sancheza: PSG ho chce vyfúknuť Manchestru City!

utorok, 31. október 2017 10:22 | Autor: Martin Gregor

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: TASR

Paríž Sr. Germain sa pokúsi v zime uloviť v Arsenale Alexisa Sancheza.

Alexis Sanchez je už dlhšiu dobu spájaný s Manchestrom City, ktorý takmer posilnil v závere letného prestupového obdobia. Čilský útočník má v Arsenale platnú zmluvu len do najbližšieho leta a preto špekulácie o jeho odchode z Emirates Stadium neutíchajú ani pred blížiacim sa zimným prestupovým oknom.

Zálusk na hviezdu Gunners má aj Paríž St. Germain, ktorý by rád vyfúkol Sancheza konkurencii. Portál El Gol Digital, ktorý neskôr citoval napríklad anglický 90min.com, informoval, že PSG v zime ponúknu za Sancheza 26,5 milióna libier.

Pri súčasnom trende na prestupových trhoch sa môže zdať, že ide o malú čiastku za hráča kalibru Alexis Sanchez, no v PSG dobre vedia, že Arsenal bude musieť Sancheza predať už v januári, pretože v lete by zaňho nedostal ani libru (keďže mu skončí zmluva).

Ďalším faktom, ktorý môže PSG v rokovaniach s Arsenalom pomôcť je skutočnosť, že Arséne Wenger radšej predá svoju hviezdu klubu, ktorý nie je jeho priamou konkurenciou v Premier League, než by mal umožniť Manchestru City podpísať Sancheza ako budúce leto už ako voľného hráča úplne zadarmo.

Najmenej pravdepodobným scenárom sa aktuálne javí možnosť, že by Arsenal svoju hviezdu v zíme nepredal a do letného prestupového obdobia by s ním podpísal nový kontrakt. Potom by ho mohol predať buď oveľa výhodnejšie, alebo si ho ponechať v tíme na ďalšie roky.