Main Content

Zmeny v Slovane po príchode Ševelu: Nové posily a pokuty pre hráčov!

pondelok, 30. október 2017 17:55 | Autor: Filip Chudý

Ivan Kmotrík ml., Martin Ševela
Ivan Kmotrík ml., Martin Ševela | zdroj: skslovan.com

Neoficiálne správy o zmene trénera v Slovane sa potvrdili. Ivana Vukomaniča nahradil Martin Ševela, no to nie sú jediné novinky z belasej kuchyne.

Vedenie ŠK Slovan Bratislava pristúpilo k zmene na trénerskom poste. Neuspokojivé októbrové výsledky a výkony stáli hlavu srbského trénera Ivana Vukomanoviča, ktorého nahradí rodený Bratislavčan Martin Ševela. Ten podpísal so Slovanom trojročnú zmluvu. Tento bývalý hráč belasých začal svoju trénerskú kariéru v Trenčíne, kde dvakrát získal double. O trénerskej zmene informoval ŠK Slovan na svojej oficiálnej stránke s tým, že zvyšok realizačného tímu A-mužstva zostáva nezmenený.

Slovan bol lídrom tabuľky zatiaľ naposledy po 9. kole. Lenže kým odvtedy vedúca Trnava vyhrala všetkých päť zápasov, Bratislavčania mali za ten čas v lige bilanciu len 1-2-2, čím stratili na svojho rivala v majstrovských pretekoch až 10 bodov a klesli dokonca o bod už aj za Žilinu. Za tieto zlé výsledky budú platiť aj hráči.

„Za zlé výsledky i hru sú samozrejme zodpovední aj hráči, ktorí dostali kolektívnu pokutu 50 000 eur,“ povedal pre klubový web viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. Keďže káder prvého tímu má 25 členov, na jedného hráča ide priemerne o pokutu 2 000 eur.

No to zrejme nebude jediné potrestanie súčasných hráčov Slovana, keďže sa už začína hovoriť o nových zimných posilách, čo by spôsobilo, že niektorí by museli odísť. „S Martinom Ševelom sme počas rokovaní prediskutovali aj našu prestupovú politiku a informovali sme ho, že prestupy na zimné obdobie sú vo finálnej fáze. Martin je stotožnený s naplánovanými prestupmi, klubovou prestupovou politikou a tým, akým smerom sa chceme uberať. Obaja sme sa zhodli, že máme najkvalitnejší káder v lige. Úlohou Martina Ševelu bude hlavne pracovať s hráčmi, ktorí tu sú a v zime mu káder samozrejme vhodne posilníme,“ doplnil pre skslovan.com Ivan Kmotrík ml.

„Viem, že máme na zimu vytypované konkrétne posily a všetko sú to veľmi kvalitní futbalisti,“ uviedol pre stránku klubu Martin Ševela. Kto konkrétne belasých posilní a kto odíde, to sa ujasní v najbližších týždňoch až mesiacoch, prehovoriť do toho môžu aj výkony hráčov vo zvyšných piatich ligových kolách pred reprezentačnou prestávkou.