Main Content

José Mourinho sa pustil do kritiky fanúšikov Manchestru United

pondelok, 30. október 2017 11:26 | Autor: Martin Gregor

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Tréner Red Devils José Mourinho nie je spokojný so správaním fanúšikov Manchestru United, ktorí sa podľa neho neférovo zachovali voči Romelu Lukakuovi.

Romelu Lukaku patrí medzi najlepších hráčov Manchestru United. V 10 ligových zápasoch strelil už sedem gólov, ďalšie 3 strelil v troch zápasoch Ligy majstrov. Napriek tomu sa dočkal zo strany fanúšikov Manchestru United v zápase proti Tottenhamu piskotu.

José Mourinho bol preto napriek výhre nad Tottenhamom (1-0), ktorú zariadil v závere zápasu Anthony Martial, kriticky k domácim priaznivcom.

,,Bol by som veľmi rád, keby mi fanúšikovia vysvetlili, prečo ho dostatočne nepodporili, pretože dal do zápasu naozaj všetko, čo bolo v jeho silách. Myslím si, že nie je fér keď strelenie či nestrelenie gólu je jediným meradlom výkonu. Vôbec si nemyslím, že je to fér. Som z toho dosť znepokojený – ale nie jeho výkonom. S ním (Lukakuom) som veľmi spokojný.”

Fanúšikovia Manchestru United sa zvláštne zachovali aj pri striedaní, počas ktorého nahradil v 70. minúte  Marcusa Rashforda Anthony Martial. Mnoho divákov počas striedania namiesto potlesku bučalo. Francúz pritom o 11 minút neskôr rozhodol o víťazstve Manchestru.

,,Naozaj som nerozumel niektorým reakciám z publika. Sú to vôbec fanúšikovia Red Devils? Niekedy naozaj neviem, pretože naši útočníci pracovali naozaj dobre,” zamyslel sa v rozhovore pre televíziu Sky Sports.

Manchester United je po 10. kolách na druhom mieste. Na prvý Manchester City stráca 5 bodov, pred tretím Tottenhamom má trojbodový náskok.