Main Content

Analýza II. predkola Európskej ligy: Spartak Trnava - KF Tirana

štvrtok, 21. júl 2011 12:39 | Autor: Jakub Vaverka

Analýza II. predkola Európskej ligy: Spartak Trnava - KF Tirana
Analýza II. predkola Európskej ligy: Spartak Trnava - KF Tirana | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto panoramio.com

Spartak Trnava vstúpil do nového ročníka úspešným ťažením v I. predkole proti Zeta Gulubovci a následným víťazstvom v prvom kole Corgoň ligy nad Dunajskou Stredou. Medzitým si pripravil dobrú pôdu pred domácou odvetou II. predkola proti albánskej Tirane, keď na ich pôde remizoval v bezgólovom zápase. Prinášame vám analýzu k jednému z najdôležitejších zápasov Spartaku Trnava za posledných pár sezón.

Kedy: dnes od 19:30 hod.
Prvý zápas : 0-0


Očakávame, že v zostavách by mali nastať oproti minulému týždňu len kozmetické úpravy, keďže výkon ani jedného z mužstiev v prvom zápase nebol vyslovene katastrofálny. Skôr sa dá očakávať, že tréneri zasiahnu výraznejšie do svojich zostáv až v priebehu zápasu podľa jeho vývoju.

Pred týždňom sa v hlavnom meste Albánska zrodila po veľmi vyrovnanom priebehu bezgólová remíza a upútalo aj to, že nadstavený čas druhého polčasu trval až sedem minút. Z víťazstva sa mohli tešiť oba celky, preto je remízový rezultát pred odvetou pre obe strany nanajvýš spravodlivý. Výsledok prvej polovice dvojzápasu vytvára malú výhodu pre náš tím, keďže zverenci trénera Pavla Hoftycha odišli z Tirany s čistým štítom. Dnes večer sú miernym favoritom, no Albánci určite do Trnavy neprídu v porazeneckej nálade.

Z tábora Spartaka Trnava

Mužstvo okolo Miroslava Karhana nastúpilo cez víkend na prvý zápas nového ročníka Corgoň Ligy. Spartakovci po dobrom výkone bez väčších problémov zdolali Dunajskú Stredu 2-1. Potešili hlavne výkony Prochádzku, Karhana, Kaščáka a Rašku, no v dobrom svetle sa ukázal napríklad aj striedajúci Gogolák, ktorý strelil víťazný gól.

Veľkou „posilou“ by mali byť aj trnavskí diváci, ktorí po rokovaniach s vedením klubu našli spoločnú reč a ukončili bojkot, ktorý trval od konca minulej sezóny. Fanklub prisľúbil, že dnes vytvorí na štadióne Antona Malatinského hotové fanúškovske peklo na podporu svojich miláčikov. Žiaľ aktuálne počasie v Trnave nevyzerá najlepšie a preto je možné, že divákov nebude toľko, ako sa očakávalo.

Predpokladaná zostava:
Spartak -  Raška - Malchárek, Koubský, Diallo, Ľ. Hanzel - Karhan - Gogolák, Kaščák, Procházka, Vyskočil - Tomaček


Z tábora KF Tirana


Nový ročník albánskej najvyššej súťaže sa ešte nezačal  a tak si mohli zverenci španielskeho trénera Rubia vydýchnuť a rozanalyzovať prvý zápas proti Trnave. Výhodu domáceho prostredia nevyužili, čo ich istotne škrelo, no na odvetu sa pripravovali zodpovedne a hlavne veľa trénovali. Rubio doniesol do albánskeho mužstva typické prvky španielskeho futbalu a na výkone jeho zverencov to bolo proti Trnave vidieť. Nehrali silovo a bezhlavo, práve naopak, technickými prihrávkami sa pokúšali dostať do obrany Spartaka. Zlyhávali však v stredovej fáze, v ktorej Trnava po väčšinu stretnutia dominovala. Verme, že nájsť recept na duo Karhan - Kaščák sa im nepodarí ani dnes.

Predpokladaná zostava:
I. Lika - Kalari, Pisha, Al Ajmi ,Karabeci - Situma, Dushkaj, G. Lika, Kerciku - Hepple, Taku


AKO TIPOVAŤ

Veríme, že „Bílí Andelé“ predvedú minimálne taký výkon ako pred týždňom v Tirane. S prispením výdatnej podpory fanúšikov by im to na postup mohlo stačiť. Dôležite bude neinkasovať, hlavne nie ako prvý, pretože výsledok 0-0 z Tirany je dobrý, no zároveň v pohárovej Európe veľmi nebezpečný. Trnava má všetky tromfy vo svojich rukách. Je na nej ako sa s tým popasuje.

Šance na postup odhadujeme približne takto:
Trnava – 60 %
Tirana –  40 %


Náš tip: Postup Trnavy (kurz okolo 1,40)