Main Content

Analýza II. predkola Európskej ligy: MŠK Žilina - KR Reykjavík

štvrtok, 21. júl 2011 12:27 | Autor: Jakub Vaverka

Analýza II. predkola Európskej ligy: MŠK Žilina - KR Reykjavík
Analýza II. predkola Európskej ligy: MŠK Žilina - KR Reykjavík | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Žilina si vstup do sezóny rozhodne predstavovala inak. Mužstvo, ktoré v príprave ani raz neprehralo sa muselo zmieriť s debaklom na Islande a nasledujúcim zakopnutím s podceňovanými Košicami. Dnes majú šošoni možnosť obrátiť kormidlom lode na priaznivejší smer. Podarí sa im malý futbalový zázrak? Prinášame analýzu k odvetnému stretnutiu 2. predkola Európskej ligy.

Kedy : dnes od 19:30 h.
Prvý zápas : 0:3


Z tábora MŠK Žilina

Zdrvujúca prehra na Islande (0:3) zlomila väzy trénerovi Pavlovi Hapalovi a pri žilinskom kormidle definitívne skončil. Na jeho miesto prišiel zatiaľ len dočasne Ľubomír Nosický, ktorý viedol žlto-zelených aj v prvom kole Corgoň Ligy. Hráči MŠK predviedli proti Košiciam v celku solídny výkon, ktorý však na víťazstvo nestačil. Snáď aj preto, že rozhodcovia neuznali Žiline dva góly pre údajné ofsajdy. Ku koncu druhého polčasu bolo badať starú dobrú žilinskú hru, ktorá je založená na rýchlom prechode do útoku a technike. Tam kde skončili, by mali dnes začať.

Proti KR to budú musieť Šošoni „otvoriť“ úplne, keďže za 90 minút musia streliť minimálne tri góly a ani jeden neinkasovať, aby uhrali aspoň predĺženie. Na druhú stranu nemôžu zabudnúť ani na zadné dvierka, pretože v prípade inkasovaného gólu by ich museli streliť prinajmenšom päť.  Túto variantu by sme však mohli s kľudom Angličana označiť za “mission Impossible”.

Hráčí Ľubomíra Nosického sú v autentickej situácií ako bola Zeta Golubovci v dvojzápase proti Trnave. Môže prísť náhodná červená karta, penalta či šťastný odraz do siete Islanďanov a Žilina sa môže ľahko ocitnúť na koni. Pred úvodným výkopom preto netreba byť skeptický.  Bojovať sa musí až do konca, do posledného rozhodcovského hvizdu. V minulosti už slovenské kluby, napríklad Petržalka, zvládli podobne náročné úlohy nad očakávania.

Z tábora KR Reykjavík

Islanďania sú v absolútnej pohode. V lige kraľujú bez prehry (stratili len 6 bodov za 3 remízy) a v Európskej Lige sú veľmi blízko k postupu do tretieho predkola. Podcenenie Šošonov však nepripadá v úvahu.

Cez víkend pokračovala islandská najvyššia súťaž ďalším kolom, v ktorom si KR zmeral sily s Valurom. Islandský derby zápas sa skončil trochu prekvapujúcou remízou 1-1,pretože žilinský súper mal v posledných týždňoch formu ako remeň. Treba dúfať, že ligová remíza s Valurom bola akýmsi začiatkom útlmu Reykjaviku, ktorý vyvrcholí dnes pod Dubňom.

Ako nastúpia

Predpokladáme, že Žilinčania nastúpia v rozostavení 4-3-3, pretože prvý zápas vysoko prehrali a musia otvoriť hru. Zloženie obrany by sa meniť nemalo. V zálohe by malo zostať vodcovské duo Barčík- Pečovský a pribudnúť by k nim mohol agilný Nemanja Zlatkovič, ktorý odohral proti Košiciam síce iba záverečné minúty, no ukázal, že na ľavej strane dokáže podkúriť každej obrane.  V útoku sa v poslednom kole dobre ukázali Pich s Majtánom a v odvete proti nepríjemným Islanďanom by útočné rady mohol vystužiť aj útočný pilier Momodou Ceesay.

Predpokladaná zostava (4-3-3):
Dúbravka-Angelovič,Piaček,Ofori,Mráz-Barčík,Pečovský,Zlatkovič-Pich,Ceesay,Majtán

Zostava súpera sa oproti minulému týždňu moc meniť nebude, ba je dosť možné, že KR nastúpi s rovnakou jedenástkou ako v prvom domácom zápase. Islanďania majú dôraznú obranu, pohyblivý stred poľa a húževnatých útočníkov.

Predpokladaná zostava (4-4-2): 
Halldórson - G. Sigurdsson, Lúdvíksson, Fridgeirsson, Gudjónsson - B. Sigurdsson, Hauksson, Arnarsson G. R. Gunnarsson - Finbogason, Baldvinsson


Ideálny scenár

Ideálne by bolo, ak by sa Žilinčanom podarilo do prestávky skórovať minimálne raz a samozrejme neinkasovať. Matematika je jasná Žilina musí vyhrať 3-0, alebo rozdielom štyroch gólov. Či už by to bolo v riadnom hracom čase, alebo po predĺžení, dôležitý je len postup.  Žiline nám ostáva popriať len veľa šťastia a nech nevešia hlavu pred koncom zápasu. Žlto-zelených budú hnať dopredu oddaní fanúšikovia, ktorí pred odvetou preukázali pozitívny postoj napriek posledným dvom nepresvedčivým výkonom.

AKO TIPOVAŤ

Tip na senzačný obrat Žiliny dnes oželieme. Hoci si to veľmi prajeme rozhodne by sme na to nevsádzali. Pozdáva sa nám však tip na domáce víťazstvo (kurz okolo 1,40) a predovšetkým tip na vyšší počet gólov v zápase (kurz 1,60 pre 3 a viac gólov). Práve druhý tip zvolíme na náš tiket my. Žilina bude musieť otvoriť hru, čoho výsledkom budú strelené góly, či už do siete Reykjaviku, alebo šošonov.

Náš tip: Padne viac ako 2,5 gólu (kurz okolo 1,60)

Na slovíčko s Róbertom Pichom
,,Domácim pomohol v úvodnom zápase rýchly gól, ktorý ich naštartoval.  V druhom polčase sa k tomu pridalo vylúčenie nášho hráča a penalta.  Všetko v krátkom čase. Ani sme sa nenazdali a dostali sme ďalšie dva rýchle góly. V odvete sa  budeme snažiť vyhrať.  Ak by sa nám podarilo skórovať do polčasu môže to byť ešte zaujímavé."