Main Content

Tréner Barcelony sa v zime chce zbaviť troch hráčov

sobota, 21. október 2017 13:15 | Autor: Timotej Gašper

Ernesto Valverde
Ernesto Valverde | zdroj: TASR

Španielske médiá informujú, že káder Barcelony bude už v januári o niekoľko mien ľahší.

FC Barcelona v prebiehajúcej sezóne ešte ani raz neprehrala, no podľa španielskeho plátku SPORT je tréner Ernesto Valverde aj tak nespokojný. Problémom majú byť nadbytoční hráči v kádri, ktorých predaj by sa mal uskutočniť už počas nasledujúceho prestupového obdobia.

Prvý s pobaleným kufrom bude 30-ročný Arda Turan. Turecký tank prišiel do Barcelony ešte v lete 2015, no neuchytil sa podľa predstáv a aj kvôli konkurencii bol na ihrisku vídaný zriedkavo. Arda počas 2 sezón zasiahol do 55 zápasov, no v aktuálnej sezóne je aj kvôli zraneniu dovedna na vedľajšej koľaji. Záujem o 100-násobného tureckého reprezentanta je v Taliansku aj Anglicku, no Barcelona na ňom určite nezarobí, keďže na Nou Camp prišiel za hodnotných 34 miliónov eur.

Druhou hviezdou na odchode je podľa denníka SPORT Paco Alcácer. Španielsky útočník prišiel do Barcelony v lete 2016 s úlohou čakať na svoju šancu a kryť chrbát Luisovi Suarézovi. Paco sa však v kádri „Blaugranas“ stratil. V minulej sezóne hrával len sviatočne a strelil 8 gólov. V tomto ročníku je situácia ešte horšia, keďže dovedna si na ihrisku „užil“ len 115 ligových minút bez gólového zápisu. Kroky 24-ročného zakončovateľa by mali pokračovať do Premier League, kde oň bojujú Crystal Palace aj Southampton.

Okrem vyššie spomenutých hráčov sa so svojim materským klubom rozlúči aj Rafinha. Brat Thiaga Alcantaru sa dlhodobo prebíjal do zostavy Barcelony, no situáciu mu komplikovali zranenia a tvrdá konkurencia. 24-ročný univerzálny stredopoliar sa aktuálne lieči zo zranenia meniskusu, ktoré ho od hry podrží ešte minimálne mesiac. V zime by o Rafinhu mal zabojovať Arsenal Londýn aj Liverpool, no interes prichádza aj zo strany Juventusu Turín.