Main Content

Šanca Slovenska na postup do baráže? Po pondelku nižšia než 1 k 74! (postupová matematika)

utorok, 10. október 2017 09:34 | Autor: Martin Gregor

Realita vs. zázrak?
Realita vs. zázrak? | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia po pondeľňajších zápasoch kvalifikácie MS 2018 prakticky stratila nádej na postup do baráže, v ktorej by si mohla vybojovať miestenku na svetový šampionát.

Slováci, ktorí skončili vo svojej kvalifikačnej skupine druhí, potrebovali na miestenku do baráže aspoň jednu remízu v zápasoch Wales - Írsko (0-1), Ukrajina - Chorvátsko (0-2) alebo prehru Srbska s Gruzínskom (1-0). Žiaľ ani jeden zo scenárov sa nenaplnil, čo znamená, že Slovensko je pred dnešnými poslednými zápasmi európskej časti kvalifikácie v "tabuľke druhých" na poslednom deviatom mieste so ziskom 12 bodov, pričom do baráže postupuje len prvých 8 tímov tohto poradia.

Slovensko má napriek tomu šancu stále skončiť v "tabuľke druhých" v prvej osmičke, no dnes by na to potrebovalo obrovský zázrak v podobe straty bodov Grékov s futbalovým trpaslíkom z Gibraltaru a zároveň víťazstva Bosny a Hercegoviny v Estónsku.

Kurz na to, že Grécko neporazí Gibraltár je pritom 45 (kurz na remízu) a že Bosna a Hercegovina vyhrá v Estónsku 1.65. Ak by ste dali tieto dve možnosti na tiket, za 100 eur môžete vyhrať 7425 eur. Samozrejme za predpokladu, že by sa tento šialený scenár naplnil.