Main Content

Neymar sa snaží o to, aby Barcelonu vylúčili z Ligy majstrov

nedeľa, 8. október 2017 12:17 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Prestup Neymara z Barcelony do PSG za 222 miliónov eur bol udalosťou transferového leta. Obchod storočia má však súdnu dohru.

Španielsky denník AS prišiel s informáciami, podľa ktorých sa jeden z najslávnejších futbalistov na svete rozhodol, že proti svojmu bývalému klubu podnikne právne kroky. "Superstar z Paríža Neymar podľa dostupných správ apeloval na UEFA, aby vylúčili Barcelunu z Ligy majstrov, pretože mu nevyplatila bonus lojality v hodnote 23 miliónov libier," píše sa v originálnom článku.

Neymar mal od vedenia Blaugranas sľúbený vyššie spomínaný bonus, avšak vzhľadom na to, že hráč pri prvej príležitosti odišiel do nového klubu, šéfovia katalánskeho giganta odmietli Brazílčanovi túto lukratívnu čiastku vyplatiť. Zmluvne však mal naňho nárok.

Odchod ťahúňa katalánskej ofenzívy mal dohru aj v štruktúrach FCB. Klub opustil Raul Sanllehi, a teda muž, ktorému sa podarilo získať Neymara z brazílskeho Santosu. Sanllehi mal byť vraj frustrovaný a sklamaný z toho, ako to v lete dopadlo a nemohol už na Camp Nou pokračovať vo svojej práci.

Snaha Neymara a jeho právnikov uškodiť Barce za každú cenu však bude podľa všetkého márna, UEFA sa celou vecou zaoberať údajne príliš nemieni. Na druhej strane, FC Barcelona prispel k tomu, že PSG má problémy s finančným fair-play. Oba kluby majú medzi sebou pošramotené vzťahy.