Main Content

Psychologické hry Škótov: Problémy urobili Slovákom už na letisku

štvrtok, 5. október 2017 08:02 | Autor: Martin Gregor

Tréning slovenskej futbalovej reprezentácie
Tréning slovenskej futbalovej reprezentácie | zdroj: TASR

Zdá sa, že Škóti použijú proti Slovenskú všetky dostupné zbrane na to, aby ho dokázali v dnešnom kvalifikačnom zápase v Hampden Parku poraziť.

Dôležité zápasy častokrát neovplyvňuje len dianie priamo na ihrisku, ale aj rôzne psychologické hry, ktoré mu predchádzajú. Škóti, ktorí sú si vedomí, že len víťazstvo nad Slovenskom im ponecháva reálnu šancu bojovať o barážovú miestenku, našim chlapcom v domácom prostredí nedajú nič zadarmo.  

Slováci to pocítili už na letisku v Glasgowe, kde po vystúpení z lietadla čakali na batožinu netradične dlho – až hodinu. Ostatné lety boli pritom vybavené v priebehu 20-30 minút, informuje portál sport.sk.

Marek Hamšík priznal, že by sa takéto veci nemali stávať, no reprezentačný tréner Ján Kozák správne nenechal zatiahnuť svoje mužstvo do zbytočných psychologických hier a diplomaticky vyhlásil, že v živote sa stávajú aj oveľa horšie veci.

Čo ešte Škóti pripravia pre našich chlapcov pred samotným zápasom je otázne, no isté je, že v Hampden Parku čaká Slovákov hotové peklo. Domáci fanúšikovia majú za cieľ vytvoriť na štadióne takú hlučnú atmosféru, ktorá Slovákov doslova vyvedie z miery.

Svoje by o tom vedel hovoriť napríklad Timo Werner, mladý útočník Lipska, ktorý pre hluk na štadióne Besiktasu Istanbul v zápase Ligy majstrov nútene striedal už po 30 minútach hry. Nepomohli mu ani štuple do uší.

Ján Kozák však tvrdí, že Slováci sú na podobnú atmosféru zvyknutí. Veď štvorica pilierov našej základnej zostavy Martin Škrtel, Ján Ďurica, Tomáš Hubočan a Juraj Kucka poznajú z tureckej ligy takýto hluk na štadiónoch veľmi dobre.

Slováci majú dostatok skúsenosti, roztrasené kolená určite mať nebudú.