Main Content

Bayern Mníchov zrejme angažuje ďalšieho úspešného trénera Barcelony

streda, 4. október 2017 10:28 | Autor: Martin Gregor

Luis Enrique
Luis Enrique | zdroj: © TASR

Bayern Mníchov kontaktoval bývalého trénera Barcelony Luisa Enriqueho.

Bayern Mníchov po vysokej prehre v Parku Princov s Paris St. Germain vyhodil skúseného talianskeho trénera Carla Ancelottiho. Dočasným kormidelníkom Bavorov je jeho bývalý asistent Willy Sagnol, pod ktorého taktovkou Bayern cez víkend len remizoval s Hertou Berlin.

Podľa španielskeho novinára Juanmu Romera už Bavori kontaktovali bývalého trénera FC Barcelona Luisa Enriqueho, ktorého považujú za ideálnu voľbu pre Bayern spomedzi trénerov, ktorí sú aktuálne na túto pozíciu k dispozícii.

Enrique v prvej sezóne na lavičke Barcelony dosiahol s klubom prestížne treble, čo sa predtým naposledy podarilo v Katalánsku Pepovi Guardiolovi. V priebehu minulej sezóny sa však sám rozhodol, že z klubu odíde.

Okrem Enriqueho sa spomína v súvislosti s Bayernom aj meno Thomasa Tuchela, ktorý do minulej sezóny pôsobil na lavičke najväčšieho domáceho konkurenta Bavorov Borussie Dortmund.

Ak sa Bayern dohodne s Enriquem, pôjde po Guardiolovi o ďalšieho trénera, ktorý predtým zažil  mimoriadne úspešne pôsobenie na lavičke FC Barcelona.