Main Content

Oboch draftovali v roku 1990. Dnes hrá Jágr s jeho synom

utorok, 3. október 2017 09:54 | Autor: Jakub Mihálik

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Podľa správ spoza mora Calgary Flames ukončili čakanie 45-ročného veterána ľadových klzísk, Jaromíra Jágra a v pondelok sa s ním údajne dohodli na ročnej zmluve vo výške 1 milión USD.

Pre Jágra pôjde o deviaty zámorský celok v jeho dlhočiznej, 24 sezón trvajúcej, kariére. Zaujímavosťou je, že ide o prvý kanadský tím, ktorého dres česká legenda oblečie.

Jágr vstúpil do NHL tom, čo ho draftovali Pittsburgh Penguins v roku 1990. Jeho kariéra tak začala ešte pred tým, ako sa väčšina súčasných hráčov NHL vôbec narodila. A najlepšie jeho hokejovú dlhovekosť demonštruje jeho najnovší spoluhráč.

V drese Flames sa totiž populárny „Jarda“ stretne s 19-ročným Matthewom Tkachukom. Jeho slávnym otcom je Keith Tkachuk, ktorého do NHL draftovali v ten istý rok, ako Jágra. Nedá sa pritom povedať, že by sa bývalý americký reprezentant so svojim prvorodeným synom nejak ponáhľal. Matthew sa narodil, keď mal Keith 25 rokov. V drese Calgary má veľkú šancu stretnúť sa s bývalým otcovým rivalom možno aj v jednej útočnej formácii. 

Aj to svedčí o tom, že kariéra Jaromíra Jágra je vo svete profesionálneho športu niečím unikátnym. V drese Calgary Flames vstúpi možno do svojej poslednej sezóny v NHL. Druhý najproduktívnejší hráč v jej histórii bude znova jedným z najväčších ťahákov ligy.