Main Content

Dortmundský strelec Aubameyang: Manchester City? Premier League ma nikdy nezaujímala

utorok, 3. október 2017 09:03 | Autor: Jakub Vaverka

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: © TASR

V letnom prestupovom období sa vo veľkom špekulovalo, že by mohol gabonský reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang opustiť Borussiu Dortmund a zamieriť do Anglicka či do Číny. Hráč s odstupom času uvádza veci na pravú mieru.

Aubameyang v jednom medializovanom interview prehlásil, že by rád jedného dňa posilnil Real Madrid. Taktiež bol spájaný s návratom do AC Miláno, kde sa nedokázal presadiť v mladom veku. V lete vraj bol ponúknutý londýnskej Chelsea, ale anglický majster ho nechcel. Reálne sa javil aj Aubov odchod do Číny, pričom v hre o jeho služby mal byť aj Manchester City.

Najlepší strelec uplynulej sezóny Bundesligy pre ​TF1 prehovoril o špekuláciách, ktorých bolo okolo jeho osoby v uplynulých mesiacoch viac, ako by bolo únosné. „Manchester City? Pravdupovediac, Premier League ma nikdy nezaujímala. Toto je môj osobný názor.“

Jednu dobu sa zdalo, že Aubameyangov odchod do Číny je hotovou vecou, pričom Gabončanovi bol vraj sľúbený ročný plat vo výške 70 miliónov eur, čo by z neho robilo najlepšie plateného futbalistu na planéte. „Rozmýšľal som o prestupe do Číny. To mi príde normálne. Nanešťastie, stále tam však chýba profesionalizmus.“

Dortmund v lete nakoniec prišiel o francúzsky ofenzívny zázrak menom Ousmane Dembélé, čo prakticky rozhodlo o tom, že 28-ročný africký bombardér dres nezmení. „Som veľmi rád, že som ostal v Dortmunde. Tento klub je pre mňa ako rodina,“ zakončil útočník, ktorý v tejto sezóne vsietil 13 gólov v 11 zápasoch.