Main Content

Katalánec trénerom španielskej reprezentácie? Pep Guardiola prehovoril!

utorok, 3. október 2017 09:02 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Manchester City momentálne šliape ako dobre naolejovaný stroj a v týchto dňoch je vo svete futbalu len málo tímov, ktoré by boli schopné Sky Blues zastaviť. Je to zásluha kouča Pepa Guardiolu, ktorý Citizens premenil na víťaziacu mašinu. Španiel však netají myšlienky o budúcnosti.

Manchester City získal v prvých šiestich kolách Premier League šestnásť bodov a delí sa o prvú priečku spolu s mestským rivalom Manchestrom United. Anglický veterán Gary Lineker v  ​BBC's The Premier League Show vyspovedal jedného z mužov, ktorý stojí za úspechom modrého klubu z Manchestru – Pepa Guardiolu.

„Som šťastný, že tu môžem byť. To, či tu ostanem záleží od úspechu, aký budem mať. Vo veľkých kluboch ako Manchester City platí pravidlo, že keď nevyhrávate, nemôžete ostať,“ rozhovoril sa bývalý tréner Bayernu Mníchov a FC Barcelona. V prebiehajúcej sezóne by chcel so City útočiť na všetky trofeje, ktoré sú k dispozícii – Premier League, FA Cup, Carabao Cup aj Ligu majstrov.

Gary Lineker sa následne Pepa Guardiolu spýtal, kam by smerovali jeho kroky, keby predsa len Manchester City opustil. „Myslím si, že na lavičku Španielska. Rád by som viedol tím na majstrovstvách sveta a majstrovstvách Európy. Rád by som cítil tú emóciu,“ prezradil Guardiola, ktorý sa však netají tým, že je hrdý Katalánec. To by mohlo časti fanúšikovskej obci prekážať, predovšetkým tej madridskej.

Pep Guardiola vo svojej kariére odohral v drese španielskeho národného tímu 47 zápasov, počas ktorých sa mu z pozície stredového záložníka podarilo skórovať päťkrát. Faktom je, že pre tohto kormidelníka zrejme po trénovaní barcelonského tímu snov a bavorského giganta Bayernu Mníchov, nie je už v klubovom futbale väčšia výzva.