Main Content

S Manchestrom City treba v tejto sezóne rátať

nedeľa, 1. október 2017 11:52 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Manchester City včera vyhral na ihrisku londýnskej Chelsea 1:0 a drží si delené prvé miesto v tabuľke Premier League spolu s mestským rivalom Manchestrom United.

Komentár Jakuba Vaverku

Nebolo tak dávno, čo som chválil The Blues za výborný výkon v Madride proti Atléticu. Po včerajšku si svoj priestor zaslúžia bez väčších diskusií aj atraktívne hrajúci Citizens. Zverenci Pepa Guardiolu sa museli pred zápasom v Londýne zmieriť s tým, že im nepomôže argentínsky útočník Sergio Agüero, ktorý má po autonehode dolámané rebrá a doba jeho absencie je neznáma.

Zápas na Stamford Bridge nebol lahôdkou pre fanúšikov, bol taktickou bitkou. O to prekvapivejšie je, že taktický mág Antonio Conte musel skloniť hlavu pred španielskym kormidelníkom Pepom Guardiolom. Španiel pripravil Manchester City skutočne vynikajúco. Sky Blues čakali, dôsledne bránili a keď sa dalo, udreli. Jediným strelcom stretnutia sa stal Kevin De Bruyne. Niekdajší nechcený mladík Chelsea.

V istom pohľade bolo symbolické, že anglického majstra pokoril práve tento Belgičan. Faktom je, že Man City je stále na prvej priečke spolu s United a to má za sebou náročné stretnutia s Chelsea či Liverpoolom. V lete bol klub z Etihad Stadium kritizovaný, že minul veľké peniaze na posily, ale momentálne sú všetci neprajníci v ústraní, pretože Manchester City je v úvode nového ročníka herne jedným z najlepších klubov na svete.

Gabriel Jesus je stále nebezpečnejší, brankár Ederson ukazuje svoj potenciál, krajní beci Danilo a Kyle Walker taktiež potvrdzujú, že investícia do ich služieb neboli vyhodené peniaze. Bude zaujímavé sledovať, dokedy dokáže modrý tím z Manchestru vyhrávať a porážať svojich súperov. Keď si však pozorne pozrieme súpisku tímu Pepa Guardiolu a pridáme k tomu aktuálnu pohodu panujúcu v City, Sky Blues môže čakať možno najúspešnejšia sezóna v histórii klubu.