Main Content

Chceli ho Liverpool aj Tottenham, Willian si ale pred štyrmi rokmi vybral Chelsea. Prečo?

pondelok, 2. október 2017 09:57 | Autor: Jakub Vaverka

Willian
Willian | zdroj: © TASR

Brazílčan Willian patrí v súčasnosti medzi opory národného tímu a londýnskej Chelsea, ktorá ho získala v závere letného prestupového obdobia v roku 2013. O niekdajšieho hráča ukrajinského Donetsku či ruskej Machačkale bol obrovský záujem, hráč mal však jasno pomerne rýchlo. 

„Nikdy nezabudnem, odkiaľ som prišiel,“ začal 29-ročný loptový virtuóz svoje interview pre futbalový magazínFourFourTwo. Willian začal s futbalom v brazílskych uliciach, neskôr si zarábal na živobytie v Šachťare Donetsk a neodolal ani lukratívnej ponuke Anži Machačkala. Jeho príbeh nabral zaujímavý spád až po odchode do Anglicka.

Číslo 22 bolo pod drobnohľadom Liverpoolu a Tottenhamu, z ničoho nič sa však oňho začala zaujímať Chelsea. „Situácia bola komplikovaná. Vlastne, ani nie tak komplikovaná, ako nezvyčajná. Keď som prišiel do Londýna, zaujímali sa o mňa Liverpool a Tottenham, taktiež aj Chelsea. Čakal som len, kedy budú rokovania dokončené. Nechával som to na môjho agenta.“

„Nakoniec to dopadlo tak, že som odišiel do Chelsea. Keď som sa dozvedel, že sa o mňa seriózne zaujímajú, rozhodnutie bolo na svete. Chcel som prestúpiť na Stamford Bridge,“ vysvetľuje okolnosti spred štyroch rokov jeden z najlepších hráčov Premier League.

Fanúšikovia Liverpoolu a Tottenhamu majú na „Willa“ ťažké srdce zrejme dodnes, hráč však to, ako sa rozhodol neľutuje. „Vyhral som v Chelsea dva majstrovské tituly a písal som históriu. Zažil som neuveriteľné momenty v jednom z najväčších klubov na svete. Myslím si, že sa mi stále darí zlepšovať, aj počas náročných období pre náš klub. Som v Chelsea šťastný a snažím sa posúvať vpred každým rokom. To je to, čo sa deje.“

o Williana sa počas skončeného letného prestupového obdobia vo veľkom zaujímala Barcelona, ktorá vytrvalo hľadala náhradu za Neymara, ktorý odišiel do Francúzska. Vedenie Chelsea sa však k celej veci postavilo jasne a dalo jednoznačne najavo, že jedného zo svojich najspoľahlivejších futbalistov preč nepustí.