Main Content

Katastrofálna bilancia Neymara: V tejto štatistike je najhorším hráčom v top 5 európskych ligách

streda, 20. september 2017 14:07 | Autor: Dávid Lech

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Neymar sa mal po presune do Paríža Saint-Germain osamostatniť od Lionela Messiho a zabojovať o Zlatú loptu. Po megalomanskom prestupe Brazílčana do Francúzska ale jedna štatistika dokazuje, že to vôbec nebude mať také ľahké.

Štatistický portál whoscored.com prišiel na sociálnej sieti Twitter so zaujímavým faktom, ktorý hovorí, že Neymar v novom ročníku stratil najviac lôpt spomedzi všetkých hráčov v elitných piatich európskych futbalových ligách. Súperi ho o loptu v osobných súbojoch obrali už 23-krát.

25-ročný Brazílčan prišiel do Paríža Saint-Germain za odstupné vo výške 222 miliónov eur. Šlo o vôbec najdrahší prestup histórie futbalu a po príchode do metropoly Francúzska chcel čo najskôr dokázať, že na to skutočne má. Práve prílišná premotivovanosť a občas zbytočná hra „na vlastné triko“ má veľký podiel na katastrofálnej bilancii hlavnej hviezdy PSG.

Užívateľ Twitteru „Mr Chelsea Boss“ dal zároveň videom zaspomínať na nevydarený súboj Neymara proti Juventusu Turín z vlaňajšej edície Ligy majstrov, v ktorom stratil loptu celkom 46-krát. Na adresu najdrahšieho futbalistu sveta sa tak okamžite zosypala vlna kritiky.