Main Content

Neapol rozstrieľal nováčika 6:0. Hamšík exceloval v štatistike prihrávok

pondelok, 18. september 2017 13:27 | Autor: TASR

Fabio Lucioni a Marek Hamšík
Fabio Lucioni a Marek Hamšík | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol, Juventusu Turín aj Interu Miláno majú po štyroch kolách najvyššej talianskej súťaže na konte plný počet víťazstiev. Neapolčania s kapitánom Marekom Hamšíkom figurujú na čele tabuľky zásluhou lepšieho skóre, ku ktorému výrazne prispelo nedeľné domáce vysoké víťazstvo 6:0 nad nováčikom z Beneventa. Belgický útočník Dries Mertens dosiahol hetrik, v druhom polčase premenil dva pokutové kopy.

Zverenci Maurizia Sarriho dominovali v celom stretnutí. Potvrdili to aj štatistické ukazovatele, v ktorých svojho súpera prestrieľali 27 ku štyrom (na bránku 14:0), v držaní lopty mali prevahu 72 percent. Slovenský reprezentačný stredopoliar si pripísal 136 prihrávok, z nich 95,6 percenta našlo adresáta. Na bránku Beneventa vyslal päť striel, v dvoch prípadoch prinútil k zákroku hosťujúceho brankára Vida Beleca.

"Bolo to skvelé predstavenie. Po prehre s Doneckom sme sa potrebovali vrátiť na víťaznú vlnu. Podarilo sa nám to. Ukázali sme, že máme silný tím," uviedol Hamšík na svojej oficiálnej stránke. Neapol vedie tabuľku so skóre 15:2, druhý Juventus uspel na pôde Sassuola 3:1, pomer vsietených a inkasovaných má gólov 13:3. Inter (skóre 10:1) je tretí, k víkendovému víťazstvu 2:0 na ihrisku Crotone ho nasmeroval v závere riadneho hracieho času gól Hamšíkovho krajana a spoluhráča z národného tímu Milana Škriniara.