Main Content

Banská Bystrica v šlágri porazila Košice

nedeľa, 17. september 2017 20:09 | Autor: TASR

Banská Bystrica
Banská Bystrica | zdroj: TASR

HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Košice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 1. Hohmann (Lamper), 44. Brittain (Faille, Gélinas) - 53. Nagy (Kessel). Rozhodcovia Baluška, J. Konc - Výleta, P. Šefčík, vylúčení 4:5, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: 21. bez Bartánusa (B. Bystrica), 2457 divákov.

Zostavy:

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lassila - Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihálik, Kubka, Ďatelinka, Brejčák - Lamper, Bortňák, Hohmann - Bartánus, Bubela, Lunter - Belluš, Faille, Brittain - Tamáši, Češík, Andrisík - Giľak

HC Košice: Lundström - Dudáš, Šedivý, Kessel, Bača, Čížek, Matejka - Hričina, Boltun, Nagy - Bicek, Pacan, Klíma - Kafka, Vrábeľ, Jenčík - Novotný, Petráš, Šoltés

V aktuálnej tabuľke obe mužstvá delil dosť veľký rozdiel, Košičania s druhým, Bystričania až so siedmym miestom, no manko len dvoch bodov napovedalo, že to bude opäť vyrovnaný zápas. Nikto však netušil, že po bleskovom góle Hohmanna už v 52. sekunde nastanú strelecké suchoty. Domáci išli do vedenia vôbec vo svojom prvom útoku, keď sa konečne dostali z obrannej tretiny, v prečíslení zaútočili a Hohmann sa z pravého krídla nemýlil.

Na lavičke "baranov" opäť pribudol pri dočasnom angažmáne do konca októbra Richard Zedník a aj on mal čo občas trápiacim sa hráčom poradiť. V 1. tretine pribudol do kolónky šancí pre domácich ešte ľuft Luntera v presilovke pred bránkou v 6. min a v 19-tej pri podobnej akcii, ako bola gólová aj nádejná strela Lampera.

V druhej tretine riešil videorozhodca situáciu v 21. min a gól Hričinovi neuznal, vraj hral korčuľou. V 23. min sa ešte Novotný snažil prekonať Lassilu v bránke, v 29. min v oslabení spálil šancu Klíma, v 32. min mieril nepresne Pacan, no napriek tomuto výpočtu hostia pôsobili na ľade unaveným dojmom. Bystričania korčuľovali ľahšie a často zamkli svojho súpera na dlhé sekundy do pásma. V 27. min sa až trikrát za sebou pokúšal uspieť pred Lundströmom v bránke Hohmann, v 35. min Ďatelinka v ideálnom streleckom postavení sieť netrafil a dráma sa preklopila aj do tretej tretiny.

Košičania v tejto sezóne sa po troch domácich zápasoch prvý raz snažili bodovať vonku, no bez gólu na lepší výsledok ťažko mohli pomýšľať. Majstrovi spod Urpína pomohla na dvojgólové vedenie presilovka a gól Brittaina v 44. min po pohotovej strele z nahrávky Failleho. V 48. min vykúzlil prekrásne sólo Lamper, škoda len, že presnejšie nezamieril.

Ideálnu možnosť na skorigovanie stavu mali hostia v dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov a Nagy ju v 53. min aj využil, keď bombou znížil. Kafka dokonca v 55. min spálil veľkú šancu na vyrovnanie, ďalšiu pridal v 57. min a "barani" si už trojbodové víťazstvo v samom závere ustrážili.