Main Content

Tréner Interu: Škriniara budú chcieť všetky veľkokluby

pondelok, 11. september 2017 17:44 | Autor: Martin Gregor

Spalletti, Škriniar
Spalletti, Škriniar | zdroj: TASR

Milan Škriniar sa podľa trénera Interu Miláno stane v Európe veľmi žiadaným artiklom. Luciano Spalletti dobre vedel, že kúpou slovenského stopéra nič neriskuje.

22-ročný rodák zo Žiaru na Hronom prišiel pred touto sezónou na San Siro za 23 miliónov eur zo Sampdorie Janov. Osobne si ho vyhliadol práve Spalletti, ktorý mu dôveruje od začiatku prípravy. 

Vynikajúco hral aj v sobotňajšom stretnutí Serie A proti Spal 2013, v ktorom Inter triumfoval 2:0. V obrane bol suverénny, z 59 prihrávok pokazil len dve a takmer sa tešil z prvého gólu vo drese modro-čiernych. Proti bolo brvno, ktoré odrazilo jeho nádhernú strelu z diaľky. ,,Mal som priestor, tak som to vyskúšal. Škoda, že lopta neskončila v bráne," povedal po zápase mladík, ktorý je už oporou slovenskej reprezentácie.

Spalletti bol z jeho výkonu nadšený a priznal, že v ňom drieme hviezdna budúcnosť: ,,Bude z neho veľký hráč, skvelý obranca. O rok ho budú chcieť všetky veľkokluby, tým som si istý. Má kvalitu, veľké odhodlanie a môže sa stále zlepšovať."

Kormidelník jedného z trojice klubov Serie A, ktoré majú na konte tri víťazstvá bez straty bodu (Neapol, Juventus a práve Inter) tým sám nahral prestupovým špekuláciám, ktorých bude ohľadom futbalovej budúcnosti Milana Škriniara ešte mnoho.