Main Content

Padla prvá trénerská hlava vo Fortuna lige. Odniesol si to Vrabec!

pondelok, 11. september 2017 17:00 | Autor: Filip Chudý

Ivan Vrabec
Ivan Vrabec | zdroj: TASR

V našej najvyššej súťaži sa udiala v tejto sezóne prvá trénerská zmena. Konať sa rozhodli v poslednom klube tabuľky.

Ako informovala oficiálna stránka posledného klubu súťaže FK Senica, Ivan Vrabec už nevedie Záhorákov. „V Senici sa po prehre so Zlatými Moravcami udiala zmena na trénerskom poste. Ivana Vrabca strieda na pozícii hlavného trénera Ladislav Hudec,“ znie základná informácia na fksenica.eu.

Záhoráci za úvodných sedem kôl získali iba dva body. Navyše spolu s Michalovcami majú najhoršiu ofenzívu (5 strelených gólov) a samostatne najhoršiu defenzívu (18 inkasovaných gólov). Preto odvolanie trénera nie je prekvapením. „Klub sa s Ivanom Vrabcom rozišiel po vzájomnej dohode. FK Senica ďakuje bývalému trénerovi za odvedenú prácu a praje mu veľa úspechov v budúcnosti,“ informoval klub.

Pre Hudeca ide o návrat na známe miesto, keďže so Senicou debutoval v najvyššej súťaži v sezóne 2009/10. Vo februári 2010 ho ale vystriedal český tréner Radim Nečas. Neskôr si urobil dobré meno v Myjave, krátko pôsobil aj v Nitre, aby zakotvil pri mládežníckych reprezentáciách Slovenska do 16 a 17 rokov. Tam skončil na jar neslávne, keď so 17-tkou stačilo remizovať s Faerskými ostrovmi, ale prehrali sme 1:2, čím na ME postúpil náš súper.

Ladislav Hudec podpísal zmluvu so Záhorákmi do konca tejto sezóny. Jeho prvý zápas bude v stredu v Medzeve v rámci 3.kola Slovnaft Cup-u. Následne v lige pocestuje Senica do Michaloviec.