Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Slovinsko

sobota, 2. september 2017 14:13 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Slovinsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Slovinsko | zdroj: © TASR

Slovenskí futbalisti dosiahli dôležité kvalifikačné víťazstvo nad Slovinskom. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6,5) – Ťažko hodnotiť jeho výkon, keďže nemal prakticky žiadnu prácu. Strela naňho nešla, centre vyriešili dobre hlavičkujúci spoluhráči, preto prakticky len rozohrával loptu. Dva nákopy mu nevyšli, ale väčšinou rozohrával nakrátko s čím nemal problém, keďže nešlo o ťažké prihrávky.

Peter Pekarík (8) – V tomto zápase bol skôr pravý krídelník ako obranca, čo bol aj zámer, no Pekarík ho realizoval vo veľkom štýle. Viackrát sa dostal do zakončenia, ukázal aj kvalitné centre. Hádam pozerali zápas aj v Berlíne...

Norbert Gyömbér (8) – Veľa otáznikov viselo nad ním, ale všetky vyriešil jeho výkon. Neurobil chybu, nebál sa hrať, raz ukážkovo vyviezol loptu, vyhrával osobné súboje. Toto je ten Gyömbér, akého poznáme a chceme. Dopomohol k tomu, že súper nevystrelil na bránu.

Milan Škriniar (8) – Nesnažil sa zbytočne ukazovať, že s loptou vie hrať, čo bolo dobré, pretože sebavedomý výkon obrancu sa ukazuje predovšetkým defenzívnou dominanciou. No a tá v jeho prevedení bola, aj keď Slovinci útočili málo. Blok strely Matavža v úvode druhého polčasu bol mimoriadne dôležitý.

Tomáš Hubočan (8) – Hneď v prvej minúte si urobil poriadok a Slovinci pocítili, že tadiaľto to nepôjde. Hlavne mal zavrieť svoju stranu, čo sa mu podarilo. Keď sa mu dalo pomôcť ofenzíve, tak pomohol, hoci to logicky nemohlo byť dokonalé.

Stanislav Lobotka (8,5) – Tréner ho hodil do vody a žiadne záchranné koleso nepotreboval. Práve naopak, počínal si veľmi dobre. Pomohol pri prihrávkach, napádaní, kombinácii. Vykúzlil dve výborné kolmice na Maka a dobre spolupracoval aj s inými hráčmi. Samozrejme, boli tam aj chybičky, ale na prvý vážny zápas to bolo viac ako v poriadku.

Róbert Mak (7,5) – Snažil sa celý zápas, to mu vytknúť nemožno, ale niečo tomu chýbalo, aby sa naša herná dominancia aj vďaka nemu pretavila do výsledku skôr. Ale na druhej strane bol to práve Mak, kto vybavil zápas svojou akciou. Nabudúce ale takých prienikov treba viac, ale to príde spolu s tým, keď naberie dostatočnú hernú prax.

Juraj Kucka (5,5) – Vybojoval žltú kartu pre Birsu, bol silný v osobných súbojoch, ale už dlhšie to nie je ten Kucka, akého si pamätáme. Nehral síce vyslovene zle, hoci mal viacero zaváhaní, ale jednoducho povedané, takýmito výkonmi sa v základnej zostave dlho asi neudrží. Konkurencia sa zvyšuje, tak vo vlastnom záujme by mal pridať, lebo na to má! Len sám musí chcieť.

Marek Hamšík (7,5) – Potvrdili sa reči, že v úvode novej sezóny to nie je úplne ten klasický Hamšík, rozumej svetová extratrieda na svojom poste, kde takých hráčov spočítate na prstoch jednej ruky. Tým v žiadnom prípade nehovoríme, že hral zle, práve naopak, len to proste po dlhej dobe nebol zápas o Hamšíkovi. Hoci bez neho by víťazný gól asi nepadol.

Vladimír Weiss (6,5) – Hlavne pre ofenzívnych hráčov je herná prax dôležitá. Tú Weiss v tejto sezóne ešte nemá, preto podľa očakávania niečo v jeho výkone absentovalo. Snažiť sa snažil, aj vymyslel našu najväčšiu šancu v prvom polčase, ale chýbalo tomu to, čo nám už v minulých dueloch dodal, čiže rozdielovosť.

Adam Nemec (7,5) – Ak dá útočník gól, navyše víťazný, potom si svoju prácu vždy splní a hrá vlastne dobrý zápas. Nemec síce neurobil všetko geniálne, ale tímu opäť pomohol, keď vybojoval štandardné situácie, súperil o priestor s obrancami, čím pomohol vytvoriť priestor stredopoliarom. Škoda, že nepremenil už prvú veľkú šancu a tiež toho, že viackrát bol zbytočne v ofsajde.

Albert Rusnák (7) – Naskočil pomerne dobre, aj keď nerozhýbal ľavú stranu až tak, ako sa možno čakalo. Vybojoval faul zrelý na pokutový kop, len rozhodca asi ako jediný faul a tobôž penaltu nevidel. Zapájal sa aj do kombinácii v strede poľa.

Ján Greguš (7,5) – Vstúpil do rozbehnutého stretnutia výborne. Bol istý v kombinácii a nebál sa hrať smerom dopredu. Jednoducho povedané, pomohol výkonu našej reprezentácie viac ako jeho predchodca...

Ondrej Duda (bez známky) – Na konci si iba trochu zabehal.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon