Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po víťazstve Slovenska nad Slovinskom

piatok, 1. september 2017 23:00 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po víťazstve Slovenska nad Slovinskom
Hlasy hráčov a trénerov po víťazstve Slovenska nad Slovinskom | zdroj: © TASR

Prečítajte si hlasy trénerov a hráčov po kvalifikačnom zápase MS 2018 medzi Slovenskom a Slovinskom (1:0):

hlasy po zápase (zdroj: RTVS):
Ján Kozák, tréner SR: "Každé víťazstvo poteší, zvlášť v ťažkých kvalifikačných zápasoch. My už ťaháme sériu piatich víťazných, čo je výborné. Škoda toho začiatku, ale chlapci ukázali v prvom polčase veľké srdce. V druhom už boli aj slabšie fázy, lebo v takom tempe sa stále hrať nedá. Chlapcom som v polčase hovoril, že ak sa nedajú góly, súper môže dať z ojedinelého útoku. Ale boli sme trpezliví a muselo to prísť. Výkon mužstva bol fantastický. Táto partia 24 hráčov, čo sa zišla, má svoju silu a veľkú perspektívu.

Milan Škriniar, obranca SR: "Nerodilo sa to ľahko, Slovinci majú veľmi dobrý tím. Ale eliminovali sme ich v strede poľa aj vzadu. Nepamätám si, žeby mali nejakú vyloženú šancu, hoci nejaké pološance si vytvorili. Pochvala celému mužstvu za pressing po každej strate lopty. Hrali sme agresívne. Stále sme hrali aktívne a vyšlo to. Máme všetko vo svojich rukách. Bolo by výborné, ak by sme natiahli víťaznú sériu."

Adam Nemec, autor gólu SR: "Určite bol gól dôležitý pre celé mužstvo. priniesol nám tri body a stále živíme nádej na prvé miesto. To je fantastické. Oblak je brankár svetových kvalít a pochytal dobré šance. Hovorili sme si v kabíne, že ešte máme 45 minút. Dominovali sme, kontrolovali sme hru a zaslúžene sme získali tri body."

Stanislav Lobotka, stredopoliar SR: "Chutí to výborne, celý zápas sme dominovali. Mali sme veľa šancí, gól sme mohli streliť už skôr. Snažím sa hrať to, čo som naučený. Nebáť sa a snažiť sa kombinovať. Snažil som sa to užiť si. Vedeli sme, akú kvalitu Slovinci majú a ukázali sme, že vieme byť trpezliví. Sme radi aj za jeden gól. Na Anglicko budeme myslieť až zajtra."