Main Content

Slovan získal svoju bývalú oporu a ohlásil odchod dvoch legionárov

piatok, 1. september 2017 13:26 | Autor: Filip Chudý

Slovan získal svoju bývalú oporu a ohlásil odchod dvoch legionárov
Slovan získal svoju bývalú oporu a ohlásil odchod dvoch legionárov | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan oznámil meno svojej ôsmej letnej posily, po Hološkovi len druhej slovenskej.

ŠK Slovan Bratislava ohlásil príchod svojej ôsmej letnej posily. Do klubu sa vracia Erik Čikoš, aktuálne 29-ročný krajný obranca s reprezentačnými skúsenosťami. Ten už v Slovane v minulosti úspešne pôsobil, a hoci dostal v zime sezóny 2015/16 návrh novej viacročnej zmluvy, rozhodol sa vyskúšať opäť zahraničie, čo už teraz podľa vlastných slov trochu ľutuje. „Bol som veľmi milo prekvapený, keď o mňa Slovan znovu prejavil záujem. Prišlo to naozaj nečakane, no o to viac sa z toho teším. Verím, že pomôžem tímu a obnovíme úspešnú spoluprácu. Poslednú sezónu som strávil v Taliansku, dlhšie som však nehral, lebo som mal natrhnutý sval a lekárska starostlivosť tam nebola na najlepšej úrovni. Ak by som sa s týmito skúsenosťami zo zahraničia vrátil v čase, tak by som sa v zime 2015 rozhodol inak a podpísal viacročnú zmluvu, ktorú mi Slovan ponúkal. Je to najviac, hrať za svoj klub, svoje mesto a byť doma v Bratislave. Teraz som späť doma a teším sa na nové výzvy,“ povedal Erik Čikoš pre skslovan.com.

Čikoš prichádza na zatiaľ polročné hosťovanie s opciou na predĺženie spolupráce zo Senice, ktorej hráčom sa pritom stal len 18. augusta a stihol za ňu odohrať iba dva zápasy. No pokiaľ nastúpi za Slovan na čo i len minútu, bude jasné, že po zime buď bude pokračovať ďalej v belasom, alebo sa vráti na Záhorie, keďže za tretí klub v sezóne by už nemohol nastúpiť.

Slovan chcel ešte pred koncom prestupového obdobia vystužiť defenzívu, keďže na polroka vypadol Kornel Saláta. „Erika dôverne poznáme z predošlého pôsobenia v klube. Je to rodený Bratislavčan, pozná prostredie a určite sa rýchlo adaptuje. Zároveň je to hráč s výbornou mentalitou, bojovník, ktorý nám pomôže na ihrisku i v kabíne. Vieme, že Erik mal dlhší herný výpadok. Chceli sme mu však dať druhú šancu a teraz je už len na ňom, akým spôsobom sa dokáže vrátiť do optimálnej formy a ako zabojuje o svoju budúcnosť v klube. Erika vítam späť v Slovane a verím, že aj táto etapa našej spolupráce bude úspešná,“ vyjadril sa pre klubový web viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Belasí zároveň informovali, že klub definitívne opúšťa krajný obranca Ruben Ligeon, s ktorým sa dohodli na ukončení zmluvy. Ďalší Holanďan Lesley de Sa odchádza na ročné  hosťovanie do holandského druholigového klubu FC Oss.