Main Content

OFICIÁLNE: Liverpool za rekordné peniaze získal hviezdu RB Lipsko!

utorok, 29. august 2017 09:45 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: Liverpool za rekordné peniaze získal hviezdu RB Lipsko!
OFICIÁLNE: Liverpool za rekordné peniaze získal hviezdu RB Lipsko! | zdroj: © TASR

Liverpool len pred chvíľou oznámil, že dosiahol dohodu s nemeckým celkom RB Lipsko ohľadom zisku hviezdneho stredopoliara, Nabyho Keitu.

22-ročný reprezentant Guinei prišiel do Lipska len v lete 2016 zo Salzburgu. Za prvý rok v Bundeslige sa ale Naby vyšvihol na vysokú úroveň a o jeho služby sa začínalo zaujímať čoraz viac veľkoklubov, medzi nimi aj Liverpool.

Klub z Anfield Road oznámil dohodu ohľadom prestupu prostredníctvom oficiálneho webu, kde podotkol, že Keita sa k tímu Jurgena Kloppa pripojí až v lete 2018, čiže pred začiatkom budúcej sezóny.

„Som poctený, že konečne bola uzavretá dohoda, ktorá ma dostane do klubu ako Liverpool. Už sa neviem dočkať na budúce leto, kedy sa pripojím k tímu. Moje rozhodnutie nijak neovplyvní pôsobenie v RB Lipsko a vždy budem dávať zo seba všetko, aby som klubu pomohol. To, že je moja budúcnosť konečne vyriešená mi pomôže sústrediť sa čisto len na výkony v Lipsku a ciele, ktoré chcem ešte s týmto klubom dosiahnuť,“ Povedal Naby Keita pre web liverpoolfc.com

Liverpool podľa nemeckých médií zaplatí za Keitu 48 miliónov libier, čo je suma uvedená vo výkupnej klauzule, ktorú podpísal s Lipskom. Súčasný rekord The Reds je 35 miliónov libier.