Main Content

Do Košíc prichádza ruská pivotka Vieruová

štvrtok, 14. júl 2011 12:30 | Autor: TASR

Osemnásobný slovenský ženský majstrovský basketbalový klub vstúpi do sezóny 2011/12 pod anglickým názvom Good Angels Košice, s približne rovnakým predpokladaným rozpočtom ako v minulom ročníku (900 000 eur), no s výrazne "prekopaným" kádrom.

Po dlhoročnom pôsobení sa z metropoly východu pobrali kapitánka Ivana Jalčová (Lotos Gdyňa), pivotka Anna Jurčenková (zatiaľ bez angažmánu) a dve hráčky ukončili po uplynulej sezóne športovú činnosť - Katarína Hricková a Daniela Číkošová. Hlavná opora tímu, americká reprezentantka Candice Dupreeová, bude v novom ročníku hrať v drese ruského tímu Sparta&k Moskovská oblasť.

"Na jej pozíciu sme angažovali inú Američanku, 22-ročnú Kaylu Pedersenovú, 193 cm vysokú bielu krídelníčku. Prešla všetkými mládežníckymi reprezentáciami USA, je všestranne použiteľná na viacero činností, má výbornú obranu, doskok i prihrávku. Staronovou tvárou v našom tíme je litovská pivotka Iveta Šalkauskeová, ktorá ma za sebou dobrú polsezónu v tureckom klube Besiktas Istanbul," skonštatoval v stredajšom večernom rozhovore pre agentúru SITA generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský.

Na štvrtkovej tlačovej besede v Košiciach potom skúsený funkcionár prezradil meno nateraz poslednej posily družstva, ktorou je čoskoro 22-ročná ruská pivotka Natalia Vieruová (nar. 25. júla 1989 v moldavskom Kišiňove, výška 196 cm).

"Máme síce veľmi mladý tím, veď väčšina hráčok je ročník narodenia 1987 a mladší, no je veľmi perspektívny. Kolektív sa oslabil odchodom dvoch Američaniek, spomenutej Dupreeovej i Charde Houstonovej, a tak bude trošku slabší. Prioritou v sezóne je pre nás Euroliga, kde by sme radi zabojovali o postup. Predpokladám, že z osemčlennej základnej skupiny budeme na kvalifikovanie sa ďalej potrebovať až sedem víťazstiev v štrnástich súbojoch," myslí si Daniel Jendrichovský.

Vstupné na euroligové súboje ostáva nezmenené (5 eur), zápasy slovenskej extraligy uvidia diváci znova bezplatne. O prípravných súbojoch či turnajoch sa rozhodne v najbližčích týždňoch. "Očakávania fanúšikov sú oveľa väčšie ako naše súčasné možnosti," trefne poznamenal na margo nelichotivej ekonomickej situácie Jendrichovský.

Súčasný káder slovenského ženského basketbalového majstra Dobrí anjeli Košice pre sezónu 2011/12:


Rozohrávačky: Miljana Bojovičová (Srb.), Jana Čarnoká, Zuzana Žirková


Krídelníčky: Martina Kiššová, Lucia Kupčíková, Erin Lawlessová (USA/SR), Katarína Pindrochová, Helena Sverrisdóttirová (Isl.)


Pivotky: Beáta Janoščíková, Kayla Pedersenová (USA), Iveta Šalkauskeová (Lit.), Natalia Vieruová (Rus.)

© WEBNOVINY