Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (8.7.)

piatok, 8. júl 2011 14:59 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (8.7.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (8.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Trnava narazí na Tiranu, Žilina pocestuje na Island

Hoci včera Trnava podľahla v odvete I. predkola EL čiernohorskej Zete Golubovci 2:1 vďaka víťazstvu z domácej pôdy 3:0 postúpila ďalej. V druhom predkole narazia Trnavčania na albánsku Tiranu, ktorá je podľa mnohých odborníkovtiež veľmi prijateľný súper. Včera svojho protivníka v druhom predkole spoznali aj žilinský “Šošoni“, ktorí v prvom zápase pocestujú na Island a druhý zápas s KR Reykjavík zohrajú doma. Tiranu aj Reykjavík vám v priebehu budúceho týždňa predstavíme v špeciálnom článku.

Magera Slovan neposilní


V posledných dňoch bolo meno Lukáša Mageru blízko spájané so Slovanom Bratislava, no bývalá opora českej reprezentácie do 21 rokov “Belasých“ napokon neposilní. Magera bude po skončení v Temešvári pokračovať v poľskej Eksraklase v drese Polonie Varšava.

Masaryk do Ružomberka!


Do slovenskej Corgoň Ligy, konkrétne do Ružomberka, sa vracia Pavol Masaryk, ktorý sa stal v sezóne 2008/2009 kráľom strelcov a so Slovanom Bratislava vybojoval ligový titul. Po úspešnej sezóne spred troch rokov odišiel do cudziny, kde sa však výraznejšie nepresadil a preto uprednostnil návrat na “odskúšané” corgoňligové trávniky. Vedenie „Ruže“ navyše predĺžilo zmluvy so Sivčevičom, Radičom a Hofericom.

Neporaziteľná Žilina


MŠK Žilina ostala ako jediný slovenský tím v príprave neporazená. Šošoni odohrali množstvo prípravných zápasov proti slovenským, českým a poľským tímom. Včera zvládli aj generálku na nový ročník Corgoň Ligy resp. úvodný zápas Európskej Ligy proti Górniku Zabrze, v ktorom pôsobí aj slovenský záložník Michal Gašparík. So šiestym tímom poľskej ligy uhrali žlto-zelení remízu 1-1, gól “našich strelil Momodou Ceesay.

Kuzma pod Dubeň?

Kamil Kuzma už neraz vyjadril svoju vôľu odísť z MFK Košice a na Východe takmer určite pokračovať nebude. Bývalý člen slovenskej 21-ky bol údajne v hľadáčiku Slovana a Žiliny, no Belasí na jeho post kúpili Kladrubského, takže v hre ostáva len Žilina. Či napokon perspektívny stredopoliar zakotví v tíme tretieho tímu z uplynulej sezóny sa dozvieme už v najbližších dňoch.