Main Content

Analýza I. predkola EL: FK Zeta Golubovci - Spartak Trnava

štvrtok, 7. júl 2011 13:44 | Autor: Jakub Vaverka

Analýza I. predkola EL: FK Zeta Golubovci - Spartak Trnava
Analýza I. predkola EL: FK Zeta Golubovci - Spartak Trnava | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Dnes sú na programe odvety prvého predkola Európskej Ligy. Nášho fanúšika bude zrejme najviac zaujímať stretnutie FK Zeta Golubovci so Spartakom Trnava.

Mužstvo zo slovenského Ríma môže spečatiť postup do II. predkola druhej najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente. Spartakovci sú k splneniu tohto cieľa veľmi blízko, keďže v prvom domácom zápase zvíťazili jednoznačne 3:0. Premrhanie tohto náskoku by sa preto dalo označiť za športovú tragédiu.

začiatok stretnutia: 17.00
píska: Vitalij SEVOSTAJNIK (Bulharsko)

Prvé stretnutie, ktoré sa odohralo na štadióne Antona Malatinského pred menej ako 2000 divákmi, bolo v znamení až nečakane dobrého výkonu Trnavčanov, ktorí zaslúžene triumfovali rozdielom triedy. O góly štvrtého tímu uplynulej sezóny Corgoň ligy sa postarali Koro Kone, Kaščák a Ladislav Tomaček. Po zápase vládla v tábore Spartaku zaslúžená spokojnosť, ale všetci hráči na čele s trénerom Hoftychom zároveň prízvukovali, že stále sú len v polovici cesty do druhého predkola. 

V odvete by mal Trnave pomôcť rýchlo strelený gól. Ak zverenci českého kouča na štadióne v Nikšiči, ktorý je od Golubovci vzdialený okolo 70 kilometrov, skórujú, ich súper by musel vsietiť na postup až päť. To by bola veľmi ťažká úloha aj pre omnoho kvalitnejšie mužstvá a preto sa „Bílí Andelé“ nechytajú v Čiernej Hore len brániť. Zeta bude musieť od úvodu zápasu otvoriť hru. Do karát tak budú hrať  smrtiace protiútoky v podaní Koneho, Tomačeka alebo Bernátha. 

Keďže sa nehrá priamo v Golubovci (tamojší štadión nespĺňa európske parametre) Zeta prakticky prichádza o akúkoľvek výhodu domáceho prostredia. Očakávaná návšteva bude vraj podobá tej slovenskej spred týždňa.

AKO TIPOVAŤ

Trnava odchádza po domácom jasnom triumfe (3:0) do Čiernej Hory v úlohe favorita. Súper sa okrem toho nebude môcť oprieť o domáce búrlivé publikum, ktoré v ich lige síce nepatrí k tým najpočetnejším, no dokáže často vytvoriť správnu futbalovú atmosféru. Zaradiť  víťazstvo Trnavy na váš tiket s atraktívnym kurzom okolo 2,30 sa nám pozdáva ako výhodny risk, hoci neočakávame výrazný gólový rozdiel. Všetkým tipujúcim držíme palce.

Náš tip :  víťazstvo Trnavy [ kurz 2,20 – 2,40 ]