Main Content

Report: Ballers Basketball MIX 5on5 (6.3.2010)

utorok, 30. marec 2010 09:34 | Autor: Tomas Hanak

Reportáž z basketballového turnaja, ktorý sa uskutočnil pod hlavičkou značky Ballers dňa 6.3.2010 v Turanoch + minifotoreport (kompletný už čoskoro na facebooku značky Ballers)

Dňa 6.3. sa v Turanoch pri Martine uskutočnil prvý tohtoročný indoorový 5:5 turnaj v streetbaskete. Hlavní organizátori, team Trupikstar na čele s Jurajom Mojžišom vybavil ZŠ Turany a mohlo sa ísť na vec.

 

Od skorého rána sa v hale zbiehali priaznivci streetballu alebo basketballu z blízkeho aj širšieho okolia – boli tu teamy z Turian, Martina, Žiliny, Brezna, Ružomberku či dokonca Bratislavy. Dokopy 8 teamov (Jackson´s five, Drevorubači, Kačice a kačeny, Bombové ovečky, Ballers, Trupikstar, Bordel, Stará škola) napokon spôsobilo, že sa hralo takmer do 17tej hodiny. V teamoch sme mohli vidieť už známe postavičky z podkošového aj atletického „sveta“ – Tomáš „Sixty“ Hanák, organizátor streetballu v Martine a víťaz 3pt shootingu, alebo skokan Ondrej Krivuš, majster Slovenska v skoku do výšky. A teda poviem vám, na jeho výskok bola pri hre radosť pozerať...

 

 

Pravidlá určovali, že na ihrisku museli byť v každom teame minimálne dve ženy. Ich kôš však nebol nijako zvýhodňovaný, no i tak sme mohli vidieť pekné akcie, ktoré ukončovali (úspešne) práve ženy – či už prienik bez rešpektu dvojtaktmi do koša, alebo premenené trojkové pokusy. Hralo sa 2x10 minút, finále 2x12 minút. Jedinou nevýhodou, ktorú bolo cítiť už od začiatku a upozornil na ňu sám organizátor, bol fakt že rozhodcovia, ktorí mali prísť a podujatie odpískať, napokon neprišli... Teamy si teda napokon pískali sami medzi sebou, vždy nejaký dobrovoľník z teamu, ktorý momentálne nehral. To udržalo aspoň ako-takú úroveň, no skutočným rozhodcom sa to samozrejme nevyrovnalo.

 

Na to doplatil aj bratislavký team Jackson´s Five, ktorý prišiel len v pätici – jeden z hráčov sa vyfauloval (skoro každý faul však mohol byť sporný, ako sa zhodla väčšina divákov, dokonca aj súperiaci team) a tak team dohrával vo štvorici, neskôr v trojici, keď sa Kate Shot vyfaulovala technickými chybami :) Tak vypadli zo štvrťfinále a jedinou dobrou správou pre nich bol fakt, že stíhali posledný vlak domov... :/

 

Finále napokon prebehlo medzi teamami Trupikstar (Turany) a Ballers (Martin). „Ballersácky“ raketový nástup, kedy sa zdalo byť už všetko jednoznačné, napokon Trupikstar v druhom polčase dotiahol. Ballersákov však premôcť nedokázal, no rozdiel znížil na 5 bodov. V zápase o 3. miesto sa stretli teamy Bordel (Brezno) a Stará škola (Žilina, strieborní medailisti z Ballers Indoor Streetball tour 2010). Chalani z Brezna, ktorí neboli v úlohe favoritov, narobili bordel v obrane teamu zo Žiliny a po napínavom zápase si odniesli diplomy za 3. miesto.

 

Akcia sa však, aj napriek absencií rozhodcov, vydarila. O hudbu sa staral DJ Lefty, na mikrofóne som bol ja (Rocky), a ceny a pomoc poskytli T-Com, starosta Turian, Red-Bull girls, ktorým samozrejme aj takto ďakujeme.

 

JurajTrupikstaru sa teda spoločne s Ballers môžu pochváliť vydarenou akciou – chybičky sľúbil vychytať, takže o rok sa môžeme tešiť na ešte kvalitnejšie pokračovanie... A kedy to bude? Stay tunned na ballers.sk... ! :)

 

! Kompletný fotoreport si už čoskoro môžte vychutnať na Facebook stránke značky BALLERS !