Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (30.06.)

štvrtok, 30. jún 2011 18:23 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (30.06.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (30.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Žilina vyprášila Újpest

Šošoni včera nastúpili v Šamoríne na prípravný zápas proti maďarskému prvoligistovi FC Újpest a z chuti si zastrieľali. Maďarov načal gólom novic v žlto-zelenom drese Střihavka, na 2-0 zvyšoval Angelovič a posledné dva klince do „rakvy„ súpera zatĺkli Roman Gergel a Dominik Fótyik. Tretí tím uplynulého ročníka sa tak ku koncu prípravy pozitívne naladil. Najbližší zápas odohrá MŠK Žilina v sobotu 2.júna proti Sigme Olomouc.

Kladrubský je spokojný


Nová posila majstrovského Slovana Jiří Kladrubský vyjadril so svojim novým pôsobiskom veľkú spokojnosť. Rovnako ako Belasí má aj Kladrubský vysoké ambície v podobe postupu do skupinovej fázy Ligy Majstrov a zisku domáceho titulu. Dvojnásobného českého reprezentanta kabína Slovana údajne prijala výborne, takže so zvykaním si na nový kolektív by nemal mať tiež žiadny problém. Podľa najnovších informácií Slovan zaplatil Sparte Praha za tohto defenzívneho záložníka sumu pohybujúcu sa okolo jedného milióna eur.

Guédé pochválil slovenské tímy

Neúnavný defenzívny záložník úradujúceho slovenského majstra Karim Guédé sa pozitívne a aj dosť prekvapivo vyjadril o úrovni Corgoň Ligy. Podľa Togčana, ktorý čoskoro získa slovenské občianstvo, by sa v Bundeslige bez problémov udržalo päť najlepších slovenských tímov. Guédé tento názor vyjadril v nemeckej internetovej športovej televízií transfermarkt.  Nepopierame, že by bolo naozaj zaujímavé sledovať ako by dopadli v Bundeslige napríklad Žilinčania či Slovanisti, no je otázne ako by v tejto ťažkej skúške obstáli ďalšie tri tímy z minuloročnej prvej päťky – Senica, Trnava a Banská Bystrica.

Čo si myslíte o Guedého názore vy? Napíšte váš názor do diskusie pod článkom!

Slovan má nového partnera

Na včerajšej tlačovej konferencii pred štartom nového ročníka Corgoň Ligy predstavilo vedenie Belasých nového partnera, ktorým je prvá stávková slovenská spoločnosť Niké Slovensko.  Po hráčskej posile v podobe Kladrubského sa tak majster dočkal aj posilnenia na administratívnom poli.

Pečovský chce byť sám sebou

Po príchode Viktora Pečovského do MŠK Žilina sa okamžite začali medzi fanúšikmi diskusie o tom, či dokáže plnohodnotne zaplniť medzeru, ktorá vznikla po odchode Róberta Ježa do Poľska. Na porovnávanie s bývalým špílmachrom MŠK však Pečovský zareagoval len veľmi stroho. Viktor nechce byť akýmsi “druhým Ježom”, ale sám sebou.

Šebo by v Slovane privítal Vitteka

Filip Šebo neľutuje to, že ostáva v Slovane a neodišiel do Hannoveru, ktorý mu ponúkal cestu do jeden z najlepších európskych líg. Útočník Slovana chce s bratislavským klubom vybojovať postup medzi európsku elitu a verí, že popredne zahraničné kluby o jeho služby prejavia záujem aj v budúcnosti. Šebo dnes priznal tlačovej agentúre TASR pikošku o tom, ako sa snaží prilákať Róberta Vitteka do dresu “Belasých”. Pravdepodobnosť Vittekovho návratu do slovenskej ligy je však v najbližších rokoch mizivá.